Cigdem Zantingh

Kennismakelaar Alfa-college en Rijnland Instituut

Mijn belangrijkste taak als kennismakelaar is om samen met ondernemers onze studenten klaar te stomen voor de toekomstige arbeidsmarkt

Aanmelden nieuwsbrief

Cigdem Zantingh

Welke vragen leven bij ondernemers? En hoe kunnen wij die ondernemers helpen? Als kennismakelaar kijk ik hoe wij vanuit het onderwijs – in mijn geval vanuit het Alfa-college en het Rijnland Instituut – Ik ben Drents Ondernemer kunnen ondersteunen.

Ik ben al meer dan 16 jaar programmamanager bij het Alfa-college, ben instituutsleider van het Rijnland Instituut en heb daarnaast tien jaar ervaring als onderzoeker. Ook voor grensoverschrijdende vraagstukken kunnen ondernemers bij mij terecht. Vanuit het Rijnland Instituut werken we samen met verschillende onderwijsinstellingen in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland én hebben we ingangen bij heel veel bedrijven in die regio’s.

Vanuit het Alfa-college leiden wij studenten op voor de arbeidsmarkt. Samen met ondernemers en in overleg met het opdrachtgeversteam stemmen we vraag en aanbod continu op elkaar af. We steunen met onze studenten mkb-bedrijven bij hun actuele vraagstukken. Zo bereiden wij onze studenten voor op de arbeidsmarkt én kunnen bedrijven al zien wat onze studenten voor ze kunnen betekenen. Nu en ook voor de toekomst. Tegelijkertijd helpt het ons om binnen het onderwijs de aansluiting met de arbeidsmarkt te houden door projectmatig actuele vraagstukken te behandelen. Wij willen onze studenten up-to-date opleiden. Dus niet alleen vanuit de boeken, ook vanuit de praktijk.