Jacob Kappen

Kennismakelaar Drenthe College

Wij leiden de mensen op die later meestal in het mkb gaan werken. Wat is nou mooier om dat samen met het bedrijfsleven te doen?

Aanmelden nieuwsbrief

Jacob Kappen

Wist jij dat onderwijsinstellingen tegenwoordig het bedrijfsleven op allerlei gebieden helpen? Namens het Drenthe College ben ik kennismakelaar voor Ik Ben Drents Ondernemer. Ik weet hoe het Drenthe College in elkaar steekt én ik weet ook dat ondernemers regelmatig vragen hebben waar wij als onderwijsinstelling iets mee kunnen of bijvoorbeeld een leerling aan kunnen koppelen. Na mijn studie onderwijskunde werkte ik eerst 15 jaar in het bedrijfsleven. Onder meer als chef opleidingen bij Akzo Nobel. Inmiddels werk ik alweer meer dan twintig jaar bij het Drenthe College. Ik ken het bedrijfsleven en weet dat te koppelen aan het onderwijs.

Het Drenthe College leidt mensen op die later meestal in het mkb gaan werken. Wat is nou mooier om dat samen met het bedrijfsleven te doen? Mijn belangrijkste taak als kennismakelaar is om de vragen en de wensen van het bedrijfsleven goed te vertalen naar het onderwijs. Naast dat we als kennismakelaars de vragen vanuit de markt zo goed mogelijk proberen weg te zetten brengen we ook de mogelijkheden en de ontwikkelingen binnen het Drenthe College ook onder de aandacht van bedrijven en van de adviseurs van Ik Ben Drents Ondernemer.

Als onderwijs hebben we weleens de neiging om te zeggen wat wij kunnen, maar het gaat er veel meer om wat het bedrijfsleven nodig heeft en daarbij aan te sluiten. Goed luisteren is daarbij essentieel. De vraag goed vertalen is enorm belangrijk voor de uitkomst. Je moet voldoende tijd besteden aan het naar boven halen van de juiste vraag om tot de juiste oplossing te komen.