Jan de Morree en Johan Sap

Kennismakelaars TechHub Assen

Als je innovatief aan de slag wilt met technologie helpen wij je op weg
  • Programmamanagement
  • Innovatie- en businessdevelopment
  • Sensortechnologie
  • Sensortechnologie

Aanmelden nieuwsbrief

Jan de Morree en Johan Sap

Heb jij een innovatievraagstuk waar je niet uitkomt? Dan is een samenwerking met TechHub Assen wellicht de juiste weg om tot resultaat te komen. TechHub Assen biedt volop mogelijkheden om jouw vraag uit te zetten bij studenten van de Hanzehogeschool Groningen en het Drenthe College. TechHub Assen is dé plek waar ondernemers, bedrijven en instellingen uit de regio elkaar vinden om – samen en in samenwerking met kennisinstituten – innovatievraagstukken op te lossen.

Jan de Morree en Johan Sap zijn de aangewezen aanspreekpunten voor ondernemers met innovatievraagstukken. Jan de Morree is programmaleider van TechHub Assen en weet als geen ander welke mogelijkheden TechHub te bieden heeft. Johan Sap verbindt als kennismakelaar TechHub Assen aan de Hanzehogeschool.

Innovatievraagstukken

“Mijn rol is om TechHub Assen te verbinden aan het ecosysteem van Ik Ben Drents Ondernemer”, legt De Morree uit. “Ik onderhoud contacten met het bedrijfsleven en innovatiehubs in Drenthe en het noorden. Doordat ik al jaren werk op het grensvlak van het bedrijfsleven en het onderwijs weet ik redelijk wat ondernemers drijft én wat de beperkingen van het onderwijs zijn. Ik ben zelf ook ondernemer en weet ook vanuit die hoedanigheid wat belangrijk is voor het bedrijfsleven. Mijn doel met TechHub Assen is om innovatie in de techniek bij bedrijven op gang te krijgen. Daar komen dan weer vraagstukken uit voort waar de kennismakelaar mee aan de slag kan.”

Hanzehogeschool

Die kennismakelaar is Johan Sap. Namens de Hanzehogeschool is hij verbonden aan TechHub Assen. “Als kennismakelaar haal ik innovatievraagstukken op uit de markt, rechtstreeks bij bedrijven of bijvoorbeeld via Ik Ben Drents Ondernemer. Die vraagstukken zet ik weg in projecten voor de semesters elektrotechniek van de Hanzehogeschool. We doen bijvoorbeeld veel op het gebied van sensortechnologie. In zo’n project proberen studenten in groepjes van zes die concrete vraagstukken uit de markt op te lossen. Wij werken voor zowel eenmanszaken als grotere bedrijven en overheidsinstellingen. Zo zijn wij nu bezig met een project voor de politie.”

Meerwaarde

De meerwaarde van de samenwerking tussen TechHub Assen en de Hanzehogeschool is volgens Sap dat het de ondernemer alleen tijd, en geen geld kost. “Heel concreet vragen wij de ondernemer om twee uur per week beschikbaar te zijn voor de studenten om bijvoorbeeld vragen te beantwoorden of zaken te verduidelijken.” De Morree vult aan: “Ik zie vooral de koppeling die gemaakt wordt tussen het bedrijfsleven en het onderwijs als meerwaarde. Daarnaast brengt de kennismakelaar structuur, weet hij waar kansen liggen en zorgt hij ervoor dat jong talent daadwerkelijk in het bedrijfsleven aan de slag kan.”