• 17Okt
  • Friesland

3-daagse training circulair ondernemen voor Metaalunieleden

Maak van circulair ondernemen een succes

17 oktober, 7 en 21 november

Het ontwerpen van een circulair product, dienst of businessmodel blijkt nog niet eenvoudig. Waar begin je? Hoe kun je nieuwe kansen benutten en valkuilen vermijden? Op ondermeer deze vragen krijg je antwoord tijdens de CIRCO Circular Business Design Track. Je maakt kennis met de mogelijkheden van circulair ontwerpen en ondernemen, verkent kansen daarvan voor je eigen business en maakt een concreet plan voor implementatie.

De CIRCO Circular Business Design Track bestaat uit drie ééndaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van vier tot zes weken.

Workshop 1. Initiate
Tijdens de eerste dag duik je diep in het gedachtegoed van de circulaire economie. Je onderzoekt samen hoe je tot innovatieve businessmodellen en productontwerpen komt door de toepassing van circulaire designprincipes. We starten met een rondleiding en een serious game waarin de voordelen van circulaire businessmodellen centraal staan. In het tweede dagdeel wordt het concept van de circulaire economie geïntroduceerd en wordt uitgelegd hoe je met circulair design aantrekkelijke producten en diensten creëert. Je verkent samen hoe verschillende circulaire ontwerpstrategieën daarbij ingezet kunnen worden.

Workshop 2. Ideate
In de tweede sessie gaan we aan de slag met de circulaire designstrategieën en businessmodellen. De kansen uit de voorgaande workshop worden uitgewerkt. Kennis, kunde en creativiteit worden gebundeld om in interactieve werkvormen alle verzamelde inzichten te verwerken tot potentiële circulaire producten en diensten. Deze worden altijd gekoppeld aan een circulair businessmodel.

Workshop 3. Implement
Tijdens de laatste workshop bereid je je voor op de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. Dit begint met het identificeren van het beste concept uit de vorige workshop. We kijken naar technische en commerciële haalbaarheid, gevolgen voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Daarna stel je een roadmap op met concrete vervolgstappen. Je verlaat de workshopserie uitgerust met de tools en kennis om je eigen organisatie te transformeren tot een circulaire koploper!
Praktische informatie

Voor wie
De 3-daagse training biedt plaats aan 10 bedrijven. Van elk bedrijf doen twee mensen mee: iemand die op strategisch niveau betrokken is bij business development/marketing/sales, en een tweede persoon die betrokken is bij design/productontwikkeling.

Data
17 oktober, 7 en 21 november 2018 (van 09.00 – 17.00 uur)

Locatie
Nader te bepalen, omgeving Friesland

Kosten
€500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Voor de laatste €500,- bijdrage kan in Noord-Nederland een SNN MKB voucher aangevraagd worden.

Trainers
Deze training wordt geleid door CIRCO-trainers Bas Hillerström (Critical Minds) en Siem Haffmans (Partners for Innovation).

Meld je hier aan!

Meer informatie!