• 27Okt
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Business-seminar landbouwsector Peru

Wilt u zakendoen in de agrifoodsector in Peru of hier meer over weten? Kom dan naar het business-seminar op vrijdag 27 oktober 2017 in Den Haag.

Groei in export

In de laatste 10 jaar is Peru uitgegroeid tot een exporteur van asperges, avocado’s, druiven, mango’s, mandarijnen, bananen, bosbessen, quinoa, koffie en cacao. Er zijn plannen om ook kersen, kiwi’s en pistachenoten te gaan exporteren.

Om te blijven groeien hebben de grootste Peruaanse landbouwbedrijven geïnvesteerd in irrigatietechnologie, geautomatiseerde sortering en verpakking. Middelgrote en kleine bedrijven volgen, maar hebben te maken met uitdagingen op het gebied van water, kennisopbouw, arbeid, infrastructuur en logistiek. De Peruaanse overheid heeft daarom programma’s opgezet zodat boeren toegang krijgen tot kennis, nieuwe technologie en zo hun economische positie kunnen verbeteren.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Voor Nederlandse bedrijven liggen er kansen op het gebied van sorteren en verpakken, koeling en opslag, automatisering, post-harvest-technieken en agro-logisitiek.

Programma

Het seminar bestaat uit de volgende onderdelen:

  • bespreken van kansen naar aanleiding van het rapport Factfinding Horticulture Peru (pdf);
  • delen van ervaringen door Nederlandse en Peruaanse bedrijven;
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in Peru;
  • een netwerklunch.

Deelname

Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden per e-mail.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Inge Horstmeier
E: bdc@rvo.nl
T: 088 042 10 61