• 27 - 29Nov
 • Helmond, Utrecht en Rotterdam

Business Week USA & Canada

De Verenigde Staten (VS) en Canada zijn al jaren goede handelspartners van Nederland. Bent u nieuwsgierig naar de kansen die deze landen uw bedrijf bieden? Verken de mogelijkheden tijdens de Business Week USA & Canada van 27 tot en met 29 november.

Het is niet voor niets dat de Business Week zich op deze 2 Noord-Amerikaanse landen richt. Het is er bijzonder aantrekkelijk om te ondernemen: het zakelijk klimaat is uitstekend en de regering moedigt het ondernemerschap aan. Daardoor is het zakendoen relatief gemakkelijk. Dat bewijst ook de plek die de VS en Canada innemen in de top 25 van de bekende Ease of Doing Business Ranking.

Tijd om kansen te ontdekken

Wilt u de Noord-Amerikaanse markt verkennen of uw zaken daar verder uitbreiden? De Business Week USA & Canada is een goed moment om uw kansen te ontdekken. Dit kunt u heel gericht doen. Zo hoort u meer over specifieke niches, waarvoor uw bedrijf innovatieve diensten of producten kan leveren. Ook ontdekt u de meest recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame en moderne productie, en welke Noord-Amerikaanse regio’s hierin willen investeren.

Tijdens deze week is er dus genoeg tijd om u te verdiepen in de Noord-Amerikaanse markt. Versterk uw kennis via inhoudelijke presentaties, praktische tips van ervaringsdeskundigen en workshops over specifieke kansen en thema’s. Heeft u behoefte aan persoonlijker contact? Plan dan een een-op-eengesprek in met een economisch medewerker van ons ambassadenetwerk, een RVO.nl-adviseur, een ervaringsdeskundige of een regionale business developer.

Natuurlijk is er tijdens deze week ook volop gelegenheid om uw zakelijk netwerk uit te breiden. Hoort u graag de ervaring van andere ondernemers? Ook sparren met bedrijven die al in de VS of Canada actief zijn is mogelijk.

Veelbelovende sectoren

De economie in Noord-Amerika groeit gestaag. Vooral voor gespecialiseerde en innovatieve Nederlandse midden- en kleinbedrijven liggen er veel kansen. Hieronder ziet u op welke sectoren en thema’s we specifiek ingaan. Daarbij worden zowel kansen als marktontwikkelingen besproken.

Dinsdag 27 november – Helmond

Voedseltechnologie:
 • Healthy Food Processing;
 • Foodsafety in Processing;
 • Total use of Raw Materials (Circular Food);
 • Increasing Shelf Live in Food processing & Logistics

Woensdag 28 november – Utrecht

Life sciences & health (LSH):
 • eHealth
 • Medische Technologie
 • Zelfrevalidatie
 • Regeneratieve Geneeskunde

Donderdag 29 november – Rotterdam

 • Offshore windenergie
 • Automotive – Mobility in the Netherlands: a living lab for smart and green mobility solutions
 • Biotech Funding
 • Start-ups en Scale-ups
 • Masterclass ‘Going Global’ van Dutch BaseCamp. Dit is een aparte activiteit, kijk voor inschrijving en meer informatie (Engelstalig) op de website van Dutch BaseCamp.

Programma

Bekijk de programma’s:
Dinsdag 27 november – Programma Helmond
Woensdag 28 november – Programma Utrecht
Donderdag 29 november – Programma Rotterdam

Ontvang advies van ervaringsdeskundigen en experts

Wilt u graag gebruikmaken van plaatselijke kennis? Tijdens de Business Week USA & Canada zijn Nederlandse economische vertegenwoordigers uit beide landen aanwezig. U kunt hen en andere ervaringsdeskundigen tijdens een een-op-eengesprek vragen stellen over zakendoen in het land waar zij werken.

Aanmelden en deelname

De Business Week USA & Canada is voor ondernemers met ambitie om in deze landen te ondernemen. De organisatie streeft ernaar om het programma zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op deze doelgroep. Gezien de exclusiviteit van dit evenement – en om een goede balans van deelnemers te waarborgen – zullen aanmeldingen en daarmee de toelating tot het evenement worden getoetst aan de doelgroep.

Meld u aan. Deelname is gratis. Bij no-show zonder afmelding betaalt u € 75.

Locaties

Dinsdag 27 november 2018: Helmond, Foodtech Brainport Campus
Woensdag 28 november 2018: Utrecht, Utrecht Science Park
Donderdag 29 november 2018: Rotterdam, Groot Handelsgebouw CIC/Venture Café

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Rachel Hartman, evenemententeam RVO.nl
E: rachel.hartman@rvo.nl

Organisatie

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de Business Week USA & Canada, samen met de publieke partners van Trade & Innovate NL, i.c. Amsterdam in Business, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), (Foodtech) Brainport, Innovation Quarter (IQ), OostNL, Rotterdam Partners (RP), Economic Board Utrecht (EBU).