• 04 - 08Okt
  • Groningen

Careers Week

De Careers Week is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd voor alle 7.600 studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Tijdens dit evenement leren studenten de arbeidsmarkt beter kennen en werken ze aan vaardigheden die ze nodig hebben voor een succesvolle carrière. Voor bedrijven is de Careers Week hét uitgelezen moment om met getalenteerde studenten in contact te komen, hun naamsbekendheid te vergroten en talenten te werven.

Aanmelden

Er zijn verschillende manieren waarop uw bedrijf kan deelnemen aan de Careers Week.

1. Geef een workshop en deel je kennis

De workshops tijdens de Careers Week richten zich op het ontwikkelen van de vaardigheden van onze studenten. Door hen vaardigheden bij te brengen waarover een succesvolle werknemer dient te beschikken, bevorderen we hun toekomstige inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Voor uw bedrijf is het een kans om de volgende generatie economen en bedrijfskundigen te leren kennen, bij te dragen aan hun ontwikkeling en kennis uit te wisselen. Relevante onderwerpen kunnen bijvoorbeeld sollicitatievaardigheden of andere professionele vaardigheden zijn.

2.Geef een workshop en maak uw bedrijf zichtbaar

Voor onze studenten is de Careers Week het grootste evenement met het oog op hun toekomst. Het is daarom een goede gelegenheid om de naamsbekendheid van uw bedrijf te vergroten onder de duizenden economie en bedrijfskunde studenten. Dit kan door middel van onze ‘Employer Branding workshop’. Dit type workshop biedt u de mogelijkheid om meer te vertellen over uw bedrijf, de bedrijfscultuur, wat voor werkgever u bent en wat voor functies u bijvoorbeeld heeft voor specifieke masteropleidingen. Het doel daarvan is om uw naamsbekendheid te vergroten onder talentvolle studenten, zodat zij straks na het afstuderen bij u zullen solliciteren, of uw bedrijf opzoeken om samen te werken wanneer zij elders werken.

3. Werf talentvolle studenten

Een andere manier om talentvolle studenten te ontmoeten tijdens de Careers Week is door middel van onze banenmarkt, ‘Company Dating’. Dit biedt bedrijven de kans om in contact te komen met getalenteerde studenten. In een dynamische en informele setting kunt u via een-op-eengesprekken bij uw eigen stand kennismaken met studenten met verschillende achtergronden. Dit is de meest effectieve manier om competente en gemotiveerde studenten te werven en specifieke mogelijkheden of vacatures voor banen of stages bij hen onder de aandacht te brengen. Daarnaast kunt u tijdens Company Dating netwerken met andere bedrijven en ondernemers.

Aanmelden voor de Careers Week 2021

De komende Careers Week van 2021 zal gehouden worden van 4 tot en met 8 oktober. Meer weten over de mogelijkheden die dit evenement uw bedrijf kan bieden? Neem voor meer informatie en om u alvast aan te melden contact op met Hilde Meijer, projectleider Career Services en Corporate Relations, of klik op de onderstaande knop.

Houd er rekening mee dat we vanwege de COVID-19-pandemie nog niet zeker weten of de evenementen online of fysiek zullen plaatsvinden. Zorg er daarom voor dat beide manieren geschikt zijn voor uw bedrijf wanneer u zich aanmeldt. Zodra we meer weten, zullen we de website onmiddellijk updaten.

Aanmelden