• 22Sep
  • Forum Groningen & online te volgen
  • 13.30 uur tot 15.45 uur

Conferentie over Taal & Gezondheid

Ben jij voldoende in staat om laaggeletterdheid te herkennen? De helft van de zorgprofessionals in Noord-Nederland voelt zich onvoldoende toegerust om laaggeletterdheid te herkennen en ermee om te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van HANNN en Sardes. Daarom organiseren de partijen op woensdag 22 september een interactieve conferentie over Taal & Gezondheid.

Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en Sardes organiseren de conferentie binnen het programma Zorg voor Basisvaardigheden, waarbij zorgprofessionals gevraagd is naar de uitdagingen omtrent laaggeletterdheid bij hun cliënten. Het merendeel van de respondenten gaf aan niet te weten waar zij laaggeletterde cliënten naar door kunnen verwijzen.

Conferentie in Groningen

Het herkennen van een laaggeletterde cliënt vraagt om bewustwording, het bespreken ervan om de juiste gespreksvaardigheid en er is concrete informatie nodig over het omgaan met en het doorverwijzen van laaggeletterde cliënten. Tijdens de conferentie in Het Forum in Groningen spreken Maurice de Greef en Machteld Huber, twee gerenommeerde sprekers op het gebied van laaggeletterdheid en gezondheid. Samen met ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals richten zij zich deze conferentie op de vraag: Wanneer is taal een probleem voor je gezondheid?

Ook digitaal te volgen

De conferentie begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur. De toegang is gratis. Door de coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De conferentie is ook via een livestream te volgen.

Aanmelden kan via onderstaande knop:

Aanmelden