• 14Feb
  • Health Hub Roden

De liefde voor productontwikkeling

Heb je een haat/liefde verhouding met productontwikkeling? Ben je gedreven om nieuwe producten te ontwikkelen, maar overheerst de hectiek van alle dag? Worstel je met onverwachte uitdagingen? Of zijn je klanten veel minder enthousiast over het nieuwe product dan jijzelf? Je bent niet de enige die hier tegenaan loopt. En je merkt vast dat harder werken niet helpt. Slimmer werken daarentegen…

Tijdens de themabijeenkomst ‘De liefde voor productontwikkeling’ op 14 februari zijn er diverse sprekers om je bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Zo vertelt Ben Knapen hoe het Lean-gedachtengoed en Lean tools kunnen helpen om die producten te ontwikkelen waar de klant echt op zit te wachten. Ook zullen onderwerpen als visual management en procesverbetering aan bod komen. Daarnaast organiseren we drie workshops over rapid prototyping, productontwikkeling in hapklare brokken en duurzaamheid van producten.

Programma 14 februari
14.45 uur Inloop
15.00 uur Welkom door Peter Boonstra, directeur Health Hub Roden
15.05 uur Plenaire sessie Lean product ontwikkeling door Ben Knapen
16.00 uur Workshops:

  • Het business aspect van Rapid Prototyping
    Peter Groen, Turtle Creations
  • Productontwikkeling opknippen in hapklare brokken
    Ben Knapen, Knapen innovation consultancy
  • Duurzaamheid van producten
    Harry Roossien, Reliability Support

17.00 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde bijeenkomst

Profiel Ben Knapen
Ben heeft jarenlange ervaring als R&D manager bij grote bedrijven als Signify, Philips, Nefit en Océ. Daarbij heeft hij ervaren dat Lean Product Development leidt tot doelgerichte innovatie, kortere doorlooptijden, betrouwbare product lanceringen en een hogere waarde voor het bedrijf en de klanten.

Profiel Harry Roossien
Harry is in zijn werk veelal bezig met de betrouwbaarheid van producten en systemen. Bijvoorbeeld door risicoanalyses en testen zoals valtesten en klimaattesten. Hoe eerder een test of check wordt uitgevoerd des te korter wordt de doorlooptijd van projecten, des te lager zijn de kosten van wijzigen en des te groter is de motivatie.

Profiel Peter Groen
Peter is eigenaar van bedrijf Turtle Creations. Turtle Creations adviseert bedrijven bij de selectie en aanschaf van een 3D printer voor hun specifieke toepassing. Vanuit zijn expertise en jarenlange ervaring biedt hij een volledig traject van aankoop tot service en training op maat.

Aanmelden