• 05Jul
  • Health Hub Roden

Digital Health: de toekomst van de gezondheidszorg!

Maak op 5 juli kennis met de zorg van de toekomst! Dan organiseert de Kamer van Koophandel namelijk samen met de Hanzehogeschool Groningen de bijeenkomst ‘Digital Health’. Aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen nemen experts je mee in hoe medische devices en data steeds meer bijdragen aan een doelmatige gezondheid. Zorg dat je erbij bent!

Keynote speaker Martijn de Groot over Digital Health.
Grote bedrijven zoals Apple, Google, Amazon, Samsung, maar ook duizenden kleine bedrijven en start-ups zijn bezig alternatieven te ontwikkelen voor het huidige zorgsysteem. Sneller, goedkoper en meer gepersonaliseerd. Eén van de verschuivingen is dat de regie en verantwoordelijkheid voor gezondheid steeds meer bij de burger zelf komt te liggen. Eén op de negen mensen in Nederland meet ook al zijn eigen gezondheid of conditie met bijvoorbeeld een bloeddrukmeter of activity tracker. “Geen hype, maar een onvermijdelijke ontwikkeling,” stelt Martijn de Groot. “Zelfmeting is een onderdeel van de digitale revolutie die onze manier van doen en denken over gezondheid voorgoed aan het veranderen is.” Tijdens zijn keynote vertelt Martijn wat dit betekent voor jouw bedrijf of instelling.

Dr. Martijn de Groot (1975) is medisch bioloog en wetenschapper. Rode draad in zijn loopbaan is zijn fascinatie voor de steeds verder gaande integratie van biologie en technologie in de moderne samenleving. In 2012 richtte hij mede het Quantified Self Institute op aan de Hanzehogeschool Groningen, fungeerde als boegbeeld en was onderzoekersleider tot de sluiting in 2017. Momenteel werkt hij als hogeschooldocent en zelfstandig adviseur verder aan een verkenning van de digitale samenleving met speciale aandacht voor zelfmeting, digitale technologie en gezondheid.

Workshops
Tijdens deze bijeenkomst worden er drie workshops gegeven, waar je als deelnemer twee van kunt uitkiezen die je graag zou willen bijwonen. De drie workshops waar je uit kunt kiezen zijn:

⦁ Technologie voor het meten van je eigen gezondheid, door Martijn de Groot
⦁ Cybersecurity van medische data en devices (open discussie), door Kelvin Klijnsma, bedrijfsadviseur
⦁ Health Business Kansen in de Wij- economie, door Nynke Leistra, procesmanager bij het Centre of Expertise Healthy Ageing

Locatie bijeenkomst: Health Hub in Roden
De Health Hub Roden staat midden in de wereld van medische technologie en healthy ageing. Ze vormen een ‘hub’: een verbindende schakel tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid met als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven dankzij innovatie. Anders gezegd: een inspirerende locatie voor deze bijeenkomst.

Programma: Digital Health
14:30 Inloop
15:00 Welkom door KvK
15:05 Introductie Health Hub Roden door directeur Peter Boonstra
15:15 Keynote “Digital Health” door Martijn de Groot
16:15 Pauze
16:30 Workshop rondes
17:15 Workshop rondes
18:00 Afsluiting met een hapje en een drankje en een rondleiding Health Hub
voor de liefhebber

Algemene informatie
Locatie: Health Hub Roden
Oosteinde 8,
9301 LJ Roden
Open in Google Maps
Datum: donderdag 5 juli 2018
Tijd: 15:00 – 18:00 uur
Prijs: Gratis

Aanmelden
Meld je aan voor deze bijeenkomst door hier te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de aanmeldpagina.