• 18Jun
  • TT Circuit Assen

DONUT ECONOMIE KANS VOOR NOORDEN

Ontmoet deze prikkelende econome die wereldwijd furore maakt, en rechtstreeks van de Tweede Kamer naar Assen reist. Laat je inspireren en kom in contact met geïnteresseerden en gelijkgestemden uit je eigen omgeving. Ervaar de kracht van Noord Nederland. Samen aan de slag met een duurzame én sociale economie, lokaal, regionaal én wereldwijd!

TICKETS

Voorprogramma

In woord en beeld op pad met Kees Klomp:

Drent, veelzijdig ondernemer, manager, spreker, auteur én aanjager van de landelijke en noordelijke Betekenis Economie. In vogelvlucht langs uitwerkingen van de Donuteconomie. Juist in het Noorden zijn we al stevig aan de slag! Hoe? Waarom hier? Wat doen ze elders? En hoe verder? Daarna een flinke ‘warming up’ voor de komst van Kate.

Hoofdprogramma

Na een pittige inleiding van Kate Raworth over de Donuteconomie bespreken we uitdagingen en initiatieven. Met als focus: hoe worden Friesland, Groningen en Drenthe samen koploper in de ontwikkeling van een nieuwe, duurzame en sociale economie? Hoe geven we dit lonkende perspectief hart, hoofd en handen en versnellen we? Wat kunnen verschillende betrokkenen bijdragen, zoals bewoners, onze ‘commons’, onderwijs, overheid, ondernemers. Wat is onze kracht? En wat doe jij? Er is ruimte voor je prangende vragen. Kate denkt mee en geeft tips.

Meld je aan!

We verwachten veel mensen, dus geef je snel op! Vol = vol! Toegang is gratis.

Toegangskaarten zijn vereist. Bij aanmelding vragen we je functie/rol, zodat we een divers publiek kunnen garanderen. Kom je onverhoopt tóch niet, meld je dan tijdig af via dit mailadres. (link) Gun een ander je plek. Houd deze site in de gaten voor nieuws. Na aanmelding krijg je automatisch een aantal updates per mail.

Locatie & extra’s

Boeken van Raworth, Klomp en anderen kun je ter plekke kopen bij de lokale Groninger boekhandel Godert Walter. Op het TT-terrein maken we dankbaar gebruik van de tijdelijk faciliteiten voor de jaarconferentie van het Nationaal Techniekpakt ‘Techniek verbindt’.
Vanaf het station Assen naar de locatie rijden gratis duurzame pendelbussen.

Meer weten over de Donuteconomie?

“We moeten nodig aan de slag met een nieuwe economie”, aldus de Engelse econome Kate Raworth over haar Donut-model.. Een economie waarbij zorg voor mensenrechten én planeet centraal staan, niet óf sociaal, óf duurzaam, maar én én. Lokaal, regionaal en wereldwijd. Wil je 18 juni goed beslagen ten ijs komen? Check de site van Kate Raworth.

WEBSITE KATE RAWORTH