• 09 - 19Okt
  • Heel Nederland

Dutch Agri Food Week

Welkom bij Dutch Agri Food Week 2017: 9 tot en met 19 oktober! Kom kijken, leren, ontdekken en proeven tijdens de derde editie van Dutch Agri Food Week. Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

Dutch Agri Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie en een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. We laten zien dat we niet alleen de meest productieve maar ook een zeer innovatieve sector in Nederland zijn. En hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst. Dit nieuwe, jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument. DAFW heeft als doel innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van lekker en gezond voedsel.

Voedsel & gezondheid
Nederland is het meest innovatieve agrifood land ter wereld. Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. Veel mensen willen meer leren over de herkomst, veiligheid en duurzaamheid van ons voedsel. Centraal thema van de derde Dutch Agri Food Week is voedsel en gezondheid. Het programma van DAFW wordt ingevuld en mogelijk gemaakt door onze partners, regio’s en participanten: overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Voor iedereen
Dutch Agri Food Week is er voor consumenten met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor jongeren om te zien hoe leuk en interessant leren en werken in de agrifood is en voor professionals uit de sector die inzichten op het gebied van gezondheid, innovatie, educatie en transparantie in de gehele keten delen met elkaar en het publiek.

Dutch Agri Food Week 2017 wordt georganiseerd van 9 t/m 19 oktober. De initiatiefnemers zijn: Topsector Agri & Food, Food Valley NL en de agrifood en tuibouwregio’s AgriFood Capital, Greenport Westland Oostland en Brightlands Greenport Venlo.