• 20 - 23Jun
  • Rome

Economische missie naar Italië met minister Ploumen

Italie

Wilt u zakendoen in Italië? Ga dan mee met de economische missie van 20 t/m 23 juni onder leiding van Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Deze missie loopt parallel aan het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Italië. De koning en de koningin nemen deel aan enkele programmaonderdelen van de missie.

De missie richt zich op kansen voor slimme en duurzame oplossingen in de agri & food, tuinbouw en uitgangsmaterialen, water en de creatieve sector. Het doel van deze missie is bevordering van de handel, wederzijdse investeringen en technologische samenwerking.

Italië

Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Met een export van € 21 miljard vormt het de zesde exportmarkt voor Nederland. Daarnaast is Italië met 61 miljoen inwoners een interessante consumentenmarkt.

Italië is meer dan een populair vakantieland, bekend om haar kunst, cultuur en culinaire tradities. Het heeft ook een innovatieve en creatieve kant, met ‘Made in Italy’ als sterk internationaal merk. Daarnaast staan Italiaanse steden voor uitdagingen, onder meer door klimaatverandering. Uitdagingen die slimme oplossingen vergen om de leefbaarheid in de steden te behouden.

Voor wie?

De missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit onderstaande sectoren:

Bedrijvenprogramma

Voor elk van de genoemde sectoren wordt een programma op maat samengesteld.

De missie geeft u als Nederlands bedrijf of kennisinstelling de kans om de specifieke markt in Italië te verkennen, bestaande contacten aan te halen en om nieuwe contacten te leggen. Er is uitgebreid gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens verschillende programmaonderdelen zoals:

  • (individuele) matchmaking;
  • seminar(s) en workshop(s);
  • collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties;
  • Holland Netwerk diner.

Tenslotte kunt u de missie benutten om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in het bijzijn van hoogwaardigheidsbekleders.

Aanmelden

U kunt niet meer aanmelden voor deze missie.

De kosten van deelname bedragen € 950 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf; iedere deelnemer meldt zich apart aan). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 475 per extra deelnemer.

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening, net als eventuele kosten voor de individuele matchmaking, tolken en individueel transport.

Om deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren, geldt voor deze specifieke doelgroep een korting van 50% op de deelnemersbijdrage.

Meer informatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken en het postennetwerk in Italië.

Voor meer informatie over deze economische missie kunt u contact opnemen met:

Sandra Pompe
E sandra.pompe@rvo.nl
T 06 115 258 37