• 05Apr
  • A.G. Bellstraat 29D, 7903 AH Hoogeveen
  • 15.30 - 17.30 uur (inloop vanaf 15.15 uur)

Een nieuwe kijk op recycling en upcycling

Broedplaats voor circulaire initiatieven

Een nieuwe kijk op recycling en upcycling

Tussenstation biedt een broedplaats voor innovatieve initiatieven van creatieve ondernemers in diverse maakindustrieën. Samen met deze ondernemers zijn wij een ontwikkelplek die bijdraagt aan het waardevolle hergebruik van materialen voor een circulaire economie.

Wie zegt dat een buis, altijd een buis moet zijn?

Wij geloven dat het onze opdracht is de eindigheid van materie een halt toe te roepen door ons maximaal in te zetten alle materialen een nieuwe functie te geven. We kijken verder dan de huidige vorm en zien de potentie in materialen.

Tussenstation is een circulaire materialen HUB en dé plek in Drenthe waar bestaande materialen nieuw leven wordt ingeblazen. Want wie zegt dat een buis altijd een buis moet blijven? Waarom geen stoel, lamp of iets anders? Wij recyclen en upcyclen materialen, waarbij alles zijn eigen verhaal heeft. Een verleden, maar bovenal potentie voor een mooie toekomst. Vaak in een vernieuwde vorm. En gestegen in waarde, zowel in materiaal als in functie.

Gelijkgestemde partnerships

Tussenstation is een ontmoetingsplek voor gelijkgestemde partnerships. Daarom nemen wij contact op met onderwijsinstellingen, de overheid, natuur-/milieufederaties en andere interessante stakeholders. Daarmee wordt Tussenstation een plek voor events, bijeenkomsten en waar samenwerkingen ontstaan vanuit een gedeeld netwerk.

Wij doen dat voor…

…mensen die op zoek zijn naar materiaal dat toe is aan een volgende bestemming. Deze variëren van woningcorporaties tot overheden. Van aannemers tot vastgoedonderhoudsbedrijven, maar ook particulieren. Wat onze afnemers verbindt is de wens om bestaand materiaal te hergebruiken. Ook doen we dit voor mensen en organisaties die belang hebben bij het eindproduct van de creatieve ondernemers van Tussenstation.

Klik hier om je aan te melden