• 15 - 16Nov
  • Parijs

Erasmus – Descartes conferentie 2018 in het teken van Artificial Intelligence

Voorziet u ook dat Artificial Intelligence grote invloed zal hebben op onze samenleving? En dat dit kansen biedt voor de wetenschap en het bedrijfsleven? Kom dan naar de Erasmus – Descartes conferentie in Parijs om samenwerkingspartners te ontmoeten.

Erasmus – Descartes conferentie

De conferentie staat dit jaar in het teken van Artificial Intelligence (AI). Toonaangevende mensen uit wetenschap, bedrijfsleven, openbaar bestuur en onderwijs uit Nederland en Frankrijk presenteren hun visie op AI. U kunt ideeën uitwisselen over de kansen en bedreigingen die dit met zich meebrengt. De samenwerking tussen Nederlandse en Franse professionals wordt versterkt, van start-ups tot gevestigde namen. Het gaat ook om concrete Frans-Nederlandse projecten of projecten in EU-verband.

Programma

U woont 3 plenaire sessies bij, waarin sectoroverstijgende thema’s aan de orde komen. U krijgt inzicht in de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen, samenwerkingsverbanden en business cases. In 3 workshops staan 3 specifieke thema’s centraal:

  • Mobiliteit: Mobiliteit van de toekomst, intelligent genoeg?
  • Gezondheid: De patiënt, de arts of AI: wie houdt de teugels in handen?
  • Cultuur: AI als nieuwe techniek, een kunstmatig instrument?

Jonge Talenten

Voorafgaand aan de conferentie komen 15 Jonge Talenten bij elkaar om problemen op het gebied van AI te bespreken en te werken aan oplossingen. Zij presenteren de resultaten en hun bevindingen en nemen actief deel aan de conferentie.

Start-ups

Er is ook een speciaal programma voor start-ups. De Frans-Nederlandse samenwerking op het gebied van start-ups is belangrijk voor de doorontwikkeling en toepassing van de disruptieve innovaties die AI teweeg brengt. Een tiental Nederlandse en Franse start-ups krijgt de mogelijkheid om tijdens de conferentie te pitchen. De start-up component biedt ook een matchmakingprogramma aan 15 Nederlandse start-ups bij Station F, de grootste start-up campus ter wereld.

Waarom deelnemen?

  • Om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI in Frankrijk en Nederland.
  • Om te herkennen waar de kansen liggen voor samenwerking met Franse partners op het gebied van AI.
  • Om uw internationale netwerk uit te breiden en potentiële onderzoeks- en/of zakenpartners te ontmoeten.

Deelname en kosten

Meld u aan vóór 15 oktober. Deelname is gratis, maar afhankelijk van de beschikbaarheid.

Organisatie

Deze conferentie wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Parijs in samenwerking met de Franse ambassade in Nederland.