• 07 - 08Mei
  • Nino Hochbau in Nordhorn

Forum Produktion & IT

Op dinsdag 7 en woensdag 8 mei 2019 wordt vanuit de Ems-Achse het ‘Forum Produktion & IT’ georganiseerd bij Nino Hochbau in Nordhorn met een focus op IT in de gedigitaliseerde productie. Dit sluit aan bij thema’s als Smart Industry, Industrie 4.0 en Digitalisering. Het betreft een tweedaags programma met keynote speeches vanuit de wetenschap en het bedrijfsleven, een tentoonstelling van diverse projecten en bedrijven, de mogelijkheid om bedrijven te bezoeken en natuurlijk mogelijkheden om te netwerken. Daarbij wordt op 5 kernthema’s gefocust: IT in de gedigitaliseerde productie, Transportsystemen en Logistiek, Energie- & Milieutechniek, Kunststoftechniek en Productietechnologieën. Meer informatie over het programma is te vinden op: https://forum-produktion-it.de/nl/.
Het programma is uitsluitend beschikbaar in het Duits (op de website is echter het merendeel van de informatie vertaald in het Engels). Er worden meer dan 200 deelnemers verwacht.

Aanmelden

Het programma biedt een uitstekend mogelijkheid om te netwerken en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te knopen. Deelname als niet-lid van de Ems-Achse kost voor 2 dagen € 239,-. Alleen de eerste dag deelnemen kost € 189,-. Alleen de tweede dag deelnemen kost € 129,-. Aanmelden kan via het Ticketsysteem van de Ems-Achse via https://tickets.emsachse.de/produkt/forum-produktion-it-2019/.

Verdere vragen over deze bijeenkomst kunnen gesteld worden aan Erwin Zuidema, trainee internationalisering bij de provincie Groningen en contactpersoon voor het Ems-Achse Forum IT vanuit de GROS-samenwerking Nederland – Nedersaksen namens de provincies Drenthe, Groningen en Overijssel. Erwin is te bereiken via e.zuidema@provinciegroningen.nl.