• 12 - 15Sep
  • Palacio de Exposiciones Plaza Mayor, Medellin

Ga mee naar Agrofuturo 2017, Medellin, Colombia

Medellin

Heeft u belangstelling voor de agrarische sector in Colombia? Meld u dan aan voor deelname of bezoek aan Colombia’s belangrijkste agrobeurs, Expo Agrofuturo 2017. De beurs vindt van 12 tot en met 15 september 2017 plaats in Medellin.

De Netherlands-Colombian Business Council (NCBC) en Holland House Colombia (HHCO) organiseren de deelname aan Expo Agrofuturo. De organisatoren werken hiervoor nauw samen met de Nederlandse Ambassade in Bogota. Ook in 2015 en 2016 was Nederland goed vertegenwoordigd op Expo Agrofuturo, met in totaal ruim 25 deelnemende bedrijven.

Achtergrond

De agrarische sector is de motor voor de toekomstige groei van de Colombiaanse economie. Na de agro-stakingen in 2013 zijn er belangrijke hervormingen doorgevoerd. Zo investeert de overheid via het programma Colombia Siembra miljoenen euro’s in een uitbreiding van het landbouwareaal van 7 naar 8 miljoen hectare. Daarnaast zijn de overheid en de private sector ervan doordrongen dat de agrarische sector moet moderniseren en dat daarvoor buitenlandse kennis en technologie nodig zijn. Deze modernisering is relevant voor de gehele supply chain, van productie tot verwerking en distributie.

Bedrijfsprofiel

Veelbelovende sectoren zijn onder andere:

Vee-/pluimveesector

De Colombiaanse veeteelt kan profiteren van Nederlandse expertise om hun concurrentiepositie in de regio te verbeteren. Dit kan door de overdracht van technologie (zoals machines), kennis over fytosanitaire wetgeving, onderzoeksprogramma’s, kennis over genetische modificatie en de implementatie van managementprogramma’s.

Zuivelsector

Nederlandse expertise kan worden ingezet om de waardeketen te versterken. Bijvoorbeeld door overdragen en toepassen van kennis over schone energie en waterbeheer. Maar ook door levering van technologie en de verbetering van productieprocessen en kwaliteitscertificering.

Biomassasector

Colombia is dankzij haar ongekende biodiversiteit (nummer 2 in de wereld) een van de grootste producenten van biobrandstoffen in Latijns-Amerika. Hoogwaardige kennis en technologie kunnen bijdragen aan een betere benutting van deze brandstoffen.

Tuinbouwsector

Nederlandse machines en apparatuur kunnen het hoofd bieden aan de hoge arbeidskosten. Verder kunnen hoogwaardige Nederlandse gewasbescherming, teelttechnieken en (bodem- en water)beheer bijdragen aan een efficiëntie- en productiviteitsslag binnen deze branche.

Logistieke en transportsector

Deze sector speelt een grote rol in het succesvol transporteren van agroproducten.

Overige sectoren

Andere kansrijke branches binnen de agrosector zijn o.a. machines voor verwerking en verpakking, de bakkerij-, aardappelen-, zaden- en rijstsector.

Waarom deelnemen?

  • Als deelnemer krijgt u waardevolle inzichten in de handelsmogelijkheden in Colombia.
  • U versterkt en vergroot uw zakelijke netwerk in Colombia.
  • U bent aanwezigheid op de belangrijkste agrobeurs in Colombia met 20.000 professionele bezoekers, met een unieke focus op technologie, kennis en innovatie.

Deelname en aanmelden

Deelname aan deze handelsmissie en beurs kan op twee manieren:

  • Beursdeelname met een individuele stand van ca. 8 m2 op het Paviljoen. Deelname aan het Holland Paviljoen op de Agrofuturo van 12 tot en met 15 september 2017. Kosten bedragen € 1.850, exclusief btw.
  • Handelsmissiedeelname. Deelname aan de handelsmissie van 12 tot en met 15 september 2017, zonder vertegenwoordiging op het Holland Paviljoen. Kosten bedragen € 950, exclusief btw per deelnemend bedrijf. U krijgt hiervoor: individuele matchmaking, veldbezoek, netwerkreceptie, toegang tot de beurs en mogelijkheid om uw organisatie te profileren in de Holland Lounge.

Kosten voor reis en verblijf, tolken en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening. HHCO doet een suggestie voor uw reis en verblijf. U kunt zich tot uiterlijk 31 mei 2017 aanmelden bij Jan Willem van Bokhoven via  jwvanbokhoven@hollandhouse-colombia.com.

Missievoucher

Onder bepaalde voorwaarden kunt u gebruikmaken van een missievoucher van € 1.500. Deze kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) aanvragen als ondersteuning voor deze uitgaande handelsmissie. Bekijk meer informatie over de missievoucher en het aanvraagformulier.

Meer informatie of inschrijving

Wilt u meer informatie over deelname aan deze beurs, neem dan contact op met: