• 24Mar
  • Baander 8 Emmen
  • 16.45 - 19.00 uur

GreenDrinks bijeenkomst

Op donderdag 24 maart neemt GreenDrinks u mee in de wereld van IT en Blockchain. Je ontdekt hoe slimme software producten bijdragen aan een grote duurzame impact. Zowel lokaal in het Emmense tot in Uganda. Wat is Blockchain? Hoe wordt dit ingezet bij het besparen van energie? En wat zijn de IT ontwikkelingen binnen het onderwijs? Beeholder, Blockchainlab Drenthe en de IT Campus nemen je mee op reis!

Beeholder BV 
Beeholder is een eigenzinnig en gedreven softwarehuis dat sinds 2015 is gevestigd in Emmen. Met een team van 15 medewerkers maken en leveren ze een mix van diverse software producten en projecten voor grote en kleine klanten.

Beeholder ontwikkelde onder andere het platform voor inzetbaarheid WerkbaarBeter. Voor Gemeente Emmen ontwikkelde ze voor het project Emmen Geeft Energie een e-Coach module en een game genaamd Project-E.  Om fruitboeren in Uganda te helpen bij het digitaliseren van hun administratie ontwikkelde Beeholder een nieuw innovatief op blockchain gebaseerd product, FarmerUnite.

Danny Dreves, techneut en Co-Founder Beeholder BV, vertelt over deze innovatieve producten en geeft een toelichting hoe blockchain in de basis werkt en waarom er gekozen is voor het toepassen van blockchain technologie.

Blockchainlab Drenthe
Het Blockchainlab Drenthe heeft in het Europese Interreg project BLING (BLockchain In Government) voor de Gemeente Emmen de Energieknip gebouwd. Met deze App krijgt de Gemeente nuttige informatie over de stand van zaken van de energiebesparende maatregelen die inwoners reeds getroffen hebben.

Als dank voor het (anoniem!) aanleveren van deze informatie krijgen de deelnemers (in principe alle inwoners van de Gemeente) een beloning in de vorm van E-Coins. Deze E-coins kunnen vervolgens weer als betaalmiddel worden ingezet voor het aanschaffen van energiebesparende maatregelen bij lokale winkeliers.

Adri Wischmann, Co-Founder Blockchainlab Drenthe, neemt u mee in het verhaal achter de Energieknip, en over de vervolgstappen en verdere mogelijkheden.

IT Campus Emmen
NHL Stenden Hogeschool, Drenthe College en Hondsrug College bundelen hun krachten in het ICT onderwijs om IT talent in de regio aan te wakkeren en te behouden. Samen hebben ze daarvoor de IT Campus Emmen opgericht. Met de samenwerking zorgen de onderwijsinstellingen voor een goede aansluiting van de curricula van de verschillende scholen en kunnen ze kennis, docenten en faciliteiten uitwisselen.

Ron Matena, docent en initiatiefnemer ICT Lyceum Hondsrug College en IT Campus, neemt u mee in de ontwikkelingen.

Programma

16.45 uur: Inloop
17.00 uur: Welkom/opening door Linda Meijer en Danny Dreves
17.05 uur: Presentatie innovatieve software producten door Danny Dreves
17.20 uur: Presentatie toepassing blockchain bij Energieknip door Adri Wischmann
17.35 uur: Presentatie IT Campus door Ron Matena
Aansluitend een drankje en de mogelijkheid tot netwerken.
19.00 uur: Einde

Graag verwelkomen we u donderdag 24 maart bij Beeholder aan de Baander 8 in Emmen!

Hoe aan te melden?
Bent u ook benieuwd hoe slimme software producten bijdragen aan een grote duurzame impact? Meld u zich dan aan via onderstaande button.
Voor deze GreenDrinks zijn er maximaal 30 plekken beschikbaar. Bij aanmelding hebben leden van GreenDrinks een preferente positie.

 Aanmelden GreenDrinks bij Beeholder