• 10 - 13Dec
 • Italië

Handelsmissie naar Italië met focus op aerospace en airport development

Bent u werkzaam in de sectoren aerospace en/of airport development en wilt u zakendoen in Italië? Ga dan van 10 tot en met 13 december mee met de missie naar Italië.

Deze unieke missie biedt u een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met zakenpartners en relevante partijen op het gebied van aerospace en airport development in Italië.

Kansenrapport Italiaanse luchtvaart- en luchthavenindustrie

Eerder dit jaar is een rapport opgesteld met kansen in Italië voor de Nederlandse lucht- en ruimtevaartindustrie. Dit rapport is tijdens een kansenseminar in mei gepresenteerd aan bedrijven uit de sector. De komende handelsmissie is een opvolging hiervan.

Programma

Het programma bestaat uit bedrijfsbezoeken, individuele matchmaking, een netwerkreceptie en kennisdeling. Het biedt een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met relevante stakeholders en potentiële partners. De missie zal bestaan uit 2 parallelle programma’s (aerospace en airport development).

Het conceptprogramma is als volgt:

Aerospace

 • Netwerkreceptie in samenwerking met het consulaat-generaal in Milaan
 • Bezoek & meeting Leonardo (Cascina Costa)
 • Matchmaking met toeleveranciers / SME’s (regio Milaan)
 • Bezoek & meeting Leonardo (Torino)
 • Bezoek & meeting Piaggio Aerospace

Airport development

 • Netwerkreceptie in samenwerking met het consulaat-generaal in Milaan
 • Bezoek & meeting Malpensa Airport
 • Matchmaking (regio Milaan)
 • Bezoek & meeting Bologna Airport
 • Bezoek & meeting Venice Airport

Voor wie?

Deze missie is interessant voor bedrijven en kennisinstellingen die zich met name richten op aerospace en/of airport development.

Deelname

Meld u aan. Dit kan tot en met vrijdag 26 oktober.

RVO.nl vindt het belangrijk dat de organisaties die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Kosten

Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie). Elke deelnemer meldt zich apart aan.

Het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt, bestaat uit deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, individuele matchmaking, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf in Italië.

Reis- en verblijfkosten en eventuele meerkosten in het kader van de individuele matchmaking (zoals tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Sjoerd Keizerwaard
E: sjoerd.keizerwaard@nag.aero
T: 088 197 6106

Philippe Evers
E: philippe.evers@rvo.nl
T: 06 5548 4076

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Rome, het consulaat-generaal in Milaan en de NAG.