• 21Apr
  • IT Hub Hoogeveen, Griendtsveenweg 29 Hoogeveen
  • 11.00 - 13.00

Informatiebijeenkomst bedrijven: Make IT Work | Regio Drenthe

Op vrijdag 21 april organiseert de IT Academy Noord-Nederland in samenwerking met de IT Hub Hoogeveen en Dutch TechZone een informatiebijeenkomst over het omscholingstraject Make IT Work. Tussen 11.00-12.00 uur kunnen geïnteresseerde werkgevers uit de regio Drenthe meer te weten komen over het onderwijsprogramma, de opzet van het traject, het resultaat en de bijbehorende investering. Daarnaast is er voldoende tijd voor het stellen van vragen en zal de sessie worden afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Programma

10.45 – 11.00 uur Inloop
11.00 – 11.15 uur Opening door IT Hub Hoogeveen en Dutch Tech Zone
11.15 – 11.45 uur Werkgever en/of kandidaat aan het woord
12.00 – 13.00 uur gezamenlijke lunch

Omscholingstraject Make IT Work

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Werkzoekenden met een mbo, hbo of wo-diploma worden met behulp van een online assessment geselecteerd voor Make IT Work. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben, kan de kandidaat als cursist mee doen in de omscholing tot Software Engineer. In Noord-Nederland zijn inmiddels 11 klassen van start gegaan in de omscholingsrichting Software Engineering en zijn meer dan 100 cursisten succesvol omgeschoold. Make IT Work slaat de brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

De voordelen van Make IT Work voor de werkgevers

  • Volledige omgeschoolde en intrinsiek gemotiveerde werknemers;
  • Duurzaam en vernieuwend werving-en selectietraject;
  • Succesvol omscholen zonder winstoogmerk;
  • Kwalitatief en gericht onderwijs op hbo-niveau vanuit een hogeschool;
  • Zeer hoog slagingspercentrage van 95%.

Achtergrond

De IT Academy, onderdeel van de Hanzehogeschool, is voor Noord-Nederland de uitvoerder van Make IT Work. Het omscholingstraject (van selectieprocedure t/m het opleidingstraject) is ontwikkeld door docenten van de aangesloten kennisinstellingen en de betrokken werkgevers. Op basis van de vraag van werkgevers wordt het programma continue doorontwikkeld, voor een zo’n actueel mogelijk onderwijsprogramma. Benieuwd of Make IT Work iets voor jouw organisatie is? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst.

Inschrijven informatiebijeekomst

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot en met donderdag 20 april 17.00 uur via onderstaande inschrijflink of door een e-mail te sturen naar info@itacademy.nl.