• 12Okt
  • Techhub Assen
  • 11.30 - 14.00 uur

Innovatielunch Techhub Assen

Wil je innoveren? Inspirerende ondernemers ontmoeten? Horen wat de mogelijkheden zijn voor begeleiding bij je innovatievragen en op welke manier je je ideeën kunt testen?

Op dinsdag 12 oktober organiseren TechHub Assen, Innofest, TT Festival, Ik ben Drents Ondernemer en Gemeente Assen de Innovatielunch 20/21. Tijdens een interactieve lunch laten we de mooiste innovaties uit de regio zien. Daarnaast is het de aftrap voor het nieuwe innovatie- en festivalseizoen.

Ben jij erbij? Meld je dan voor 8 oktober aan!

Aanmelden

HET PROGRAMMA

11.30 uur            Inloop
12.00 uur            Welkom door Jan de Morrée met een korte introductie van TechHub Assen
12.10 uur            Keynote van Peter Schreer, over succesverhalen
12.25 uur            TT-Festival als innovatiefestival
12.35 uur            Innofest en Ik ben Drents Ondernemer vertellen: als je wilt innoveren, dan kunnen wij je helpen
12.45 uur            De aanwezige innovaties gepitcht
13.00 uur            Looplunch langs de innovaties van 20/21 en netwerken
14.00 uur            Einde, maar als je wilt blijven napraten, dan kan dat.

DE INNOVATIES

Piet Kamminga – UVTec
UV-toepassingen die bijdragen aan een gezond werk- en leefklimaat. Steeds vaker draagt het gebruik van UV licht bij aan het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk. Zo bewijst wetenschappelijk onderzoek dat intensieve straling door UV-C licht virussen, dus ook het Covide-virus en haar mutaties, vernietigt.

Nynke Rixt – NatuerHúske
Natuerhúske maakt buitengebied gastvrij, Het Natuerhúske is een toilethuisje dat autonoom plaatsbaar is in de buitenruimte. Het functioneert zonder water, stroom en riolering, terwijl er toch geen chemicaliën nodig zijn. De oplossing schuilt in compostering: door slimme beluchting in het ontwerp, kunnen de vloeibare en vaste ontlasting op een natuurlijke manier verdrogen in een compostbak onder het toilet.

Dennis Dekker – Keaps
Keaps is een innovatieve start-up uit Nederland. Voor de nog traditionele parkeergaragemarkt ontwikkelde Keaps een volautomatisch parkeersysteem dat meer auto’s kan stallen op minder vierkante meters. Door middel van een draailift en een kamsysteem wordt de auto van de ingang naar een parkeerplaats gebracht en weer terug. KEAPS heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele garages.

Frans Ten Veen – Cement Meppel
Bij Cement ga je aan het werk, ontdekken wat je vaardigheden zijn en de weg vinden naar zingeving en geluk. We bieden je de hulp die je nodig hebt om verder te gaan in het leven. Niet meer, niet minder. Wat je achtergrond, je verhaal of je verleden is, daar zijn we in geïnteresseerd, maar we kijken vooral samen met jou naar de toekomst.

Pascal Petzinger – Drone Radio Research
Specialist in drone radio-onderzoek.

Miranda Drenth – 2MB Media
Maakt hoogwaardige foto en videografie voor verschillende toepassingen, doormiddel van drones.

Peter Schreer – Nijhuis Industries en SEMiLLA Sanitation
Zuivert het spoelwater van toiletten op zo’n hoog niveau dat het weer drinkwater wordt.

Charlotte Delicaat – het spel Sjeu
Het spel sjeu zorgt voor een beter verbinding tussen, kleinkinderen en hun opa’s en oma’s.

Gerard Spin – Parkingware
Parkingwave ontwikkelt innovatieve parkeer- en toegangcontrolesystemen op basis van kentekenherkenning, zowel voor recreatie als geïntegreerd met bedrijfsprocessen.

Martijn Gaasbeek – Smart Indoor Climate
Ultraware heeft een een zelflerend product ontwikkeld, waarmee bestaande gebouwen een optimaal comfort voor de gebruikers realiseren met een minimaal energieverbruik, door verstandig (slim) om te gaan met en automatisch te schakelen van alle apparatuur.