• 23 - 27Okt
 • India, Bangalore en New Delhi

Innovatiemissie e-health en medische technologie India

India

Wilt u met uw organisatie bijdragen aan het innoveren van de zorg in India? Ga dan mee met onze innovatiemissie naar Bangalore en New Delhi, India, van 23 tot en met 27 oktober 2017.

Tijdens deze innovatiemissie richten we ons vooral op e-health en medical devices-oplossingen voor meer zelfmanagement en thuiszorg van chronische ziekten zoals diabetes en hypertensie (hoge bloeddruk). Denk daarbij aan toegankelijke informatievoorziening en preventietools, snelle en eenvoudige diagnose en thuismonitoring. Maar ook aan consultatie en behandeling op afstand, en de daaraan gerelateerde uitdagingen voor big data.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor Nederlandse ondernemingen, onderzoeksorganisaties, zorg- en onderwijsinstellingen. Staat u open voor (innovatie)samenwerking met Indiase bedrijven, onderzoeksorganisaties en zorginstellingen? Houdt uw organisatie zich bezig met betaalbare (digitale) zorgoplossingen om patiënten meer regie te geven over de eigen gezondheid? Wilt u de gezondheidszorg voor de groeiende middenklasse en armere lagen van de bevolking in India verder ontwikkelen?

In samenwerking met Indiase partners helpt u e-health en medische technologie-oplossingen te realiseren om zowel in India als in Nederland zorg betaalbaar en dicht bij huis te organiseren.

Programma

Door workshops, matchmaking en gerichte bezoeken verkennen we de mogelijkheden voor gezamenlijke pilotprojecten. Het bezoekprogramma valt samen met de ‘Holland meets Bangalore week’.

Via de missie komt u in contact met decisionmakers van:

 • private ziekenhuisgroepen, zoals Max, Apollo Hospitals, NH health en Fortis;
 • publieke ziekenhuizen, zoals het All India Institute of Medical Sciences;
 • succesvolle Indiase private bedrijven die werken aan zorginnovaties;
 • relevante beleidsmakers en financiers van het Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW), Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), en het Department of Biotechnology (DBT).

Het missieprogramma wordt de komende weken nader ingevuld. Heeft u specifieke wensen? Geef deze aan ons door. We nemen ze graag mee in de verdere uitwerking van het programma. Kijk voor onze contactgegevens onder Meer informatie.

Bekijk het voorlopige programma (pdf).

Deelname en kosten

Meld u aan vóór 11 september 2017. De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon. Deelname is inclusief collectief programma, transfers van en naar programma-onderdelen en lunch en diners die vermeld zijn in het programma.

Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels, binnenlandse en intercontinentale vluchten) en alle individuele kosten.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze innovatiemissie contact op met:

 • Niels van Leeuwen
  Adviseur internationaal innoveren, innovatiemissies
  T: +31 (0)88 602 5290
  E: niels.vanleeuwen@rvo.nl
 • Jane de Jong-Aerts
  Adviseur internationale ontwikkeling
  T: +31 (0)88 602 1610
  E: jane.dejong@rvo.nl
 • Chantal Mas
  Adviseur logistiek en communicatie innovatiemissies
  T: +31 (0)88 602 5270
  E: chantal.mas@rvo.nl

India Health Lab

India is een van de prioriteitslanden van de topsector Life Sciences & Health. De missie maakt onderdeel uit van het India Health Lab programma, ondersteund door onder andere het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het India Health Lab heeft tot doel om met Nederlandse inbreng bij te dragen aan de uitdagingen en behoeften in de Indiase gezondheidszorg, door het opzetten van duurzame bilaterale samenwerking.

De ambitie is om samen met Nederlandse en Indiase partners (bedrijfsleven, zorg, onderwijs, onderzoek en innovatie) pilotprojecten op te zetten. En daarmee ook business-kansen te creëren voor de Nederlandse Life Sciences & Health-sector. Hiervoor zal waar mogelijk het internationale instrumentarium van RVO.nl in de volle breedte worden ingezet. Zo wordt voortgebouwd op eerdere collectieve activiteiten van de topsector.