• 29 Mei -02 Jun
  • Nederlands consulaat-generaal Sidney

Innovatiemissie naar Australië

Bent u actief op het gebied van Smart Cities én heeft u interesse in het opzetten van een langdurige samenwerking met Australië? Ga dan mee met de innovatiemissie naar Australië.

Op het programma staat onder meer een bezoek aan de Australian Smart Communities Conference in Adelaide. Van daaruit reizen we door naar Melbourne en Sydney. In deze steden hebben we onder meer afspraken met de verantwoordelijke lokale overheden.

Waarom Australië?

Als enige westerse economie bouwt Australië de komende decennia compleet nieuwe steden. Voorbeelden zijn Western Sydney, met een nieuw vliegveld en transportsysteem. En Ipswich, met een nieuwe stad voor 1 miljoen inwoners, inclusief universiteit. Voor Sunshine Coast is een compleet nieuw zakendistrict en vliegveld gepland. Ook in Melbourne en Sidney vinden grote ontwikkelingen plaats.

Alles bij elkaar worden de komende jaren miljarden Australische dollars geïnvesteerd in de groei van de steden. Mede door de explosieve groei zoeken die steden naar innovatieve en duurzame manieren om aan deze grote vraag te voldoen.

Mede door de Brexit zijn Australische bedrijven op zoek naar nieuwe samenwerkingen of partners in Europa. Volop (nieuwe) kansen voor Nederlandse ondernemers, waarmee het ook mogelijk is om de Asia Pacific Smart City markt gezamenlijk te betreden.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon. Deelname is exclusief reis- en verblijfskosten (hotels en vluchten), toegangskosten voor de conferentie in Adelaide (AUD 850/€ 605) en alle individuele kosten, zoals telefonie en dergelijke.

Programma

Bekijk het conceptprogramma

Aanmelden

Aanmelden kan tot 21 april 2017. Meld u aan voor deze missie.