• 28Nov
  • DNK- De Nieuwe Kolk

Koplopersymposium

Er komt veel op bedrijven en organisaties af in de komende jaren. We zitten al volop in de energietransitie, maar de volgende transitie komt er alweer aan: die naar een circulaire economie. Wil jij ook weten wat dat voor jouw bedrijf gaat betekenen? Kom dan op 28 november naar het Koplopersymposium in Assen.

Prof. Jan Jonker van de Radboud Universiteit zal aan de hand van voorbeelden uit diverse sectoren zien wat de circulaire economie betekent en hoe je hiermee interessante businessmodellen kunt ontwikkelen.

Verder kun je die middag kennis maken met Koplopers op het gebied van duurzaam ondernemen uit Assen en omgeving. Een 20-tal bedrijven en organisaties uit diverse branches deed het afgelopen jaar mee aan een Koploperproject.

Tijdens het symposium worden ook de Koploperprijzen uitgereikt aan de Koplopers met het meest overtuigende verhaal. Zij zullen onder leiding van Jan Jonker aan een panelgesprek deelnemen dat te zien zal zijn in het programma ‘ondernemen in Drenthe’ van RTV Drenthe. Daarin laten zij zien wat het Koploperproject voor hen heeft opgeleverd en hoe ze duurzaam ondernemen oppakken. Ook gaan zij met Prof. Jonker in gesprek over de kansen van circulair ondernemen voor hun bedrijf of organisatie.

Alle Koplopers en diverse andere bedrijven zullen bovendien het MVO-certificaat ontvangen van de MVO-Alliantie Noord-Nederland.

Het belooft een zeer interessante middag te worden, dus meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt (aan deelname zijn geen kosten verbonden)!

Programma

13:30 Ontvangst bezoekers
14:00 Welkom door dagvoorzitter Andries Ophof
14:05 Opening door wethouder Karin Dekker
14:15 De nieuwe economie: kansen voor circulaire businessmodellen. Door Prof. Jan Jonker, hoogleraar duurzaam ondernemen Radboud Universiteit Nijmegen.
15:00 Wat is het Koploperproject? Door Jaap de Vries, DZyzzion
15:10 Uitreiking Koploperprijzen 2e en 3e groep
15:25 Uitreiking Koploper- en MVO-certificaten
15:35 Uitzending RTV-Drenthe: panelgesprek met Prof. Jonker en de winnaars van de Koploperprijs
16:05 Afsluiting en duurzame drankjes en hapjes

Aanmelden kan op: https://assenvoorassen.nl/aanmelden-koplopersymposium/

Plaats: De Nieuwe Kolk Assen, bioscoopzaal 2
Datum: 28 november 2019
Tijd: 13:30-17:00 uur