• 04Mar
  • De Drentse Zaak

Ladder naar Succes – start editie maart 2020

Wil je je eigen bedrijf starten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of ben je al begonnen en kun je wel wat hulp en advies gebruiken? Dan is de gratis workshopreeks Ladder naar Succes, van De Drentse Zaak, perfect voor jou.

In deze reeks worden alle aspecten van het ondernemerschap behandeld. Van verzekeringen tot aan de belasting en van je ondernemersplan tot aan de uitstraling van je bedrijf. Tijdens De Ladder naar Succes profiteer je van de kennis en ervaring van gevestigde ondernemers. Starters en iedereen met plannen voor een eigen zaak zijn van harte welkom. Het wordt georganiseerd door De Drentse Zaak en Werkplein Drentsche Aa. Je kunt je alleen inschrijven voor de volledige reeks, het volgen van afzonderlijke workshops is niet mogelijk.

De Ladder naar Succes is geschikt voor alle startende ondernemers, of je net een week begonnen bent, of een half jaar. De Ladder kost 200 euro exclusief btw. Woon je in de gemeente Assen, Tynaarlo of Aa en Hunze? Dan is de Ladder geheel gratis, dankzij een regeling met Werkplein Drentsche Aa. Geef dus ook je woonplaats op als je jezelf aanmeldt.

Aanmelden

Het programma:

Woensdag 4 maart: 09.00 – 13.00 uur
Deel 1 – Bezield ondernemen – Door Marjan Muis (De-Key)

Ondernemersvaardigheden: welke kwaliteiten heb je nodig als ondernemer?
Communicatie: hoe presenteer ik mij als ondernemer?

Dinsdag 10 maart: 09.00 – 12.00 uur
Deel 2 – Ondernemingsplan schrijven

“Hoe start ik goed voorbereid mijn bedrijf?” Een vraag die we vaak krijgen. Een goed ondernemingsplan kan daarin een belangrijke rol spelen. Deze workshop neemt je daar stap voor stap in mee.

 

Dinsdag 10 maart: 13.00 – 15.00 uur
Deel 3 – Verzekeringen voor ondernemers – Door Harry Weitering (Univé Verzekeringen)

Informatie over zakelijke verzekeringen, met name de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Welke risico’s zijn er binnen jouw bedrijf?

 

Donderdag 12 maart: 09.00 – 11.00 uur
Deel 4 – Versterk je merk – Door Nico Jan

Hoe sterker je merk, hoe beter je verkoopt. En ook belangrijk: hoe sterker je merk hoe meer een klant bereid is om er goed voor te betalen. De waarde van jou als merk (dus ook jouw ‘personal brand’) verdient een plaats op de balans van je onderneming.

Het is belangrijk om jezelf te onderscheiden. In bijna alle markten neemt het aantal bedrijven toe. Jij weet dat je een geweldig product hebt, misschien wel het beste in de markt, maar hoe laat je dat nog opvallen online en offline? Nou, dat kan heel goed. Zelfs als jouw product niet zoveel verschilt van dat van je concurrent. Jouw communicatieve vermogen bepaalt het onderscheid. Hoe zichtbaar ben je? En hoe sterk profileer jij jouw bedrijf of organisatie? Nico Jan laat je met inspirerende voorbeelden zien hoe je met een treffend concept een plekje verovert in het hart van je doelgroep. En daar ook nooit meer uit verdwijnt.

Nico Jan is meer dan twintig jaar dagelijks bezig met communicatie en branding. Hij is directeur van communicatiebureau Het Geheime Wapen.

 

Donderdag 12 maart: 12.00 – 14.00 uur
Deel 5 – Sociaal ondernemen – Door Luuk Duursma (MVO Alliantie)

De workshop wordt gegeven door Luuk Duursma van MVO-Alliantie Noord-Nederland. Hij vertelt deelnemers alles over sociale ondernemingen, oftewel private ondernemingen die gaan voor maatschappelijke doelen. Zo dragen zij hun steentje bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het bieden van een werkomgeving waar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beter tot hun recht komen en zich verder kunnen ontwikkelen.

 

Dinsdag 17 maart: 09.00 – 12.00 uur
Deel 6 – Juridische valkuilen voor startende ondernemers – Door René Post (Post Juridische Diensten)

Bij het ondernemen komen ook juridische zaken kijken. In deze workshop wordt onder meer het volgende behandeld: inschrijving als ondernemer, contracten (huur/arbeid/koop), Algemene Voorwaarden, AVG en verschillende rechtsvormen. Er worden vele praktijkvoorbeelden gegeven, die toegespitst zijn op de deelnemers.

 

Dinsdag 17 maart: 13.00 – 15.00 uur
Deel 7 – Fiscale informatie – Door Harrie Maat (Belastingdienst)

Belangrijk voor elke ondernemer: kennis van de belastingregels. Harrie Maat van de Belastingdienst geeft informatie over:

– Ondernemerschap en inkomstenbelasting
– Ondernemerschap en omzetbelasting
– Zorgverzekeringswet
– Administratie
Daarnaast wordt een voorbeeld gegeven van een berekening aanslag inkomstenbelasting.

 

Woensdag 18 maart: 09.00 – 12.00 uur
Deel 8 – Face your fears and live your dreams – Door Marjan Muis

In deze training worden de laatste puntjes op de i gezet doordat je nog bewuster wordt gemaakt hoe belangrijk je attitude is. ‘You only get one chance to make a first impression’

Door in deze training hier volop aandacht aan te schenken, ga je zelfverzekerd de deur uit om het avontuur van het ondernemerschap aan te gaan. Ook deze training wordt weer vanuit bezieling gegeven door Marjan Muis.