• 12 - 15Nov
 • Panama

Logistieke handelsmissie naar Panama

Bent u benieuwd naar uw kansen in de logistieke hub van de Amerika’s? Neem dan deel aan de handelsmissie naar Panama in november 2018. Om de uitbreiding van het Panamakanaal volledig te benutten, investeert het land in het ’toevoegen van waarde aan de lading’ en een sterker intermodaal transportsysteem.

Panama is de snelst groeiende economie van Latijns-Amerika. Door uitbreiding van het Panamakanaal is de capaciteit verdriedubbeld en zijn er kansen voor verdere logistieke ontwikkelingen. Er is een groot aanbod aan logistieke diensten en nieuwe investeringen zijn in volle gang, zoals:

 • uitbreiding van de luchthaven Tocumen (bouw 2e terminal en 3e landingsbaan) en een nieuwe logistieke cargo zone
 • ontwikkeling van een agro-logistieke hub en bouw van een RoRo terminal aan de westzijde van het Kanaal
 • bouw van de 4e brug over het Kanaal
 • uitbreiding van de 1e metrolijn en bouw van nieuwe metrolijnen
 • ontwikkelingen in opslagfaciliteiten
 • verbeteringen in e-governance

Agro-logistieke hub

De Nederlandse consultants Antea Group en Stig Delta hebben een plan ontworpen voor de ontwikkeling van de westzijde van het Kanaal. Met onder andere een agro-logistieke hub kan Panama beter gebruikmaken van de doorvoer van verse producten door het Kanaal. Vooraanstaande multinationals zoals Philips, Unilever, 3M, Caterpillar, BASF, Bayer en Procter & Gamble spelen in op deze ontwikkelingen en hebben regionale hoofdkantoren en distributiecentra geopend.

Voor wie?

Er zijn kansen voor bedrijven uit Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten met de volgende activiteiten / interesses:

 • import en export
 • logistiek over land (infrastructuur en spoor- en vrachtwagendiensten)
 • luchtvaart logistiek; passagiers- en cargodiensten en intermodale logistiek
 • cold chain logistiek
 • ondersteunende diensten en systemen voor de logistieke sector
Het is raadzaam om aan deze missie deel te nemen op het niveau van regional business/country manager of general manager.

Programma

De handelsmissie wordt georganiseerd rondom de Terminal Operations Conference (TOC) Americas, een marktgeoriënteerde conferentie. Uw bedrijf wordt vertegenwoordigd op de Holland Stand, een aantrekkelijke plek voor netwerken en meetings. Ook organiseren we een bezoek aan de Panamakanaal Autoriteit. Daarnaast zijn er matchmakingsessies, een rondetafel met het Logistieke Kabinet en individuele meetings.

Datum Onderdeel
12 november Avond: Welkomstborrel & briefing missie
13 november Ochtend: Business breakfast
Ochtend: Opening TOC
Middag: Matchmaking
Avond: Netwerkreceptie TOC
14 november Ochtend: Bezoek Panamakanaal Autoriteit
Ochtend: Rondetafel Logistiek Kabinet
Middag: Bezoek Galores (koelopslag)
Avond: Receptie Residentie
15 november Ochtend & Middag: Individuele bedrijfsbezoeken

Maritieme handelsmissie 2019

Tijdens de Panama Maritime Conference in 2019 organiseert de ambassade een maritieme handelsmissie, inclusief deelname met een Holland Stand. Deze missie vindt plaats in de week van 7 maart. De ambassade streeft ernaar om de sterke presentatie van het Koninkrijk op deze maritieme expo voort te zetten. De maritieme missie zal zich focussen op ontwikkelingen in terminal en auxiliary services.

De logistieke handelsmissie in november 2018 richt zich op Panama als logistieke hub, intermodale connecties op het gebied van lucht- en landvervoer en ontwikkelingen in goederenopslag.

Kosten en deelname

Deelname kost € 1.500 per bedrijf. Dit is inclusief deelname in de Holland Stand en toegang tot de TOC Americas Conference. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Meld u aan per e-mail vóór 5 oktober. Na aanmelding nodigen wij u uit voor een intakegesprek.

Meer informatie

Kijk op de website van TOC Americas voor meer informatie over de conferentie.

Heeft u nog vragen over deelname aan de Holland Stand? Neem dan contact op met:

Nederlandse ambassade in Panama-Stad
E: pan-ea@minbuza.nl