• 20 - 25Mei
  • Resato Assen

Make tech yours! in de Dutch Technology Week 2019

Nederland wordt een week lang ‘techwijs’ gemaakt tijdens de 8e editie van de Dutch Technology Week.

Techniek is de oplosser van talloze maatschappelijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, betaalbare zorg en ons vervoer in de toekomst. Ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME brengt samen met de Dutch Technology Week techniek onder de aandacht. En tijdens de Dutch Technology Week kan iedereen techniekbedrijven bezoeken en meedoen aan speciale evenementen.

In Noord-Nederland opent hightechbedrijf Resato International in Assen op zaterdag 25 mei haar deuren voor publiek. Resato laat bijvoorbeeld zien hoe je waterstof kunt gebruiken als brandstof voor je auto. Voor wie nog meer techniek zélf wil ervaren is er de hightech playground. Daar presenteren verschillende bedrijven hun kijk op de toekomst.

– – – – – – – – – – – – – –

Programma 25 mei

10.30 – 12.30 uur  High Tech Career Competition voor techniekstudenten (opgave verplicht)

13.00 uur – Start Open Dag Resato Assen

Met activiteiten, rondleidingen en presentaties voor jong en oud:

  • factorytours elke 30 minuten
  • techno playground met alle bedrijven van Innovatiecluster Drachten
  • alles over waterstof als brandstof voor de toekomst
  • presentatie van noordelijke technostarters

17.00 uur – Einde.

– – – – – – – – – – – – – –

Verrassingen

De hightechindustrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie en draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de Dutch Technology Week (DTW) zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Brainport

Mede dankzij een sterkere samenwerking met FME is de 8e editie van de Dutch Technology Weekgroter dan ooit. Grote landelijke events, met ook gasten uit heel Nederland, organiseren hun bijeenkomst ook steeds meer tijdens de DTW. Zo is er aansluitend op de opening op maandag 20 mei op de Brainport Industries Campus(BIC) in Eindhoven het jaarlijkse event van het Techniekpact. Een mooie gelegenheid voor de top van industrieel Nederland om kennis te maken met de campus en het hightech ecosysteem van de Brainport regio.

Meisjes

Nieuw tijdens deze editie zijn de Female Tech Heroesop de High Tech Campus, het Smart Industry Zuidevent, TNO’s semicon innovation dayin Delft en Startups-to-Watch. Deze laatste is het jaarlijkse event waarmee Innovation Origins via de uitreiking van de Gerard & Anton Awards technische startups in het zonnetje zet. Ook is er, vanwege de naderende Europese verkiezingen, een debat met politici over innovatie, digitalisering en de daarvoor benodigde skills.

High Tech Ontdekkingsroute

Vanzelfsprekend is er voor het grote publiek het afsluitende event op zaterdag 25 mei, de High Tech Ontdekkingsroute. Dan zet de hightechindustrie door heel Nederland de deuren open. Naast Brainport Eindhoven zijn er ontdekkingsroutes in Assen, Nijmegen, Oss en Tilburg. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen. Er is veel te zien, te doen, te beleven, het is een dag waarbij je als bezoeker ervaart dat je woont, werkt en leeft in een hightech land om trots op te zijn.

Bezoek de website van de Dutch Technology Week voor het landelijke programma.