• 11Mei
  • Van der Valk Assen

Maken Soft skills de inkoopprofessional?

Noord Nederlands Inkoopcongres met Ben Tiggelaar 

Na het succes van NEVI Noord on Tour organiseert NEVI Kring Noord op donderdagmiddag 11 mei 2017 het Noord Nederlands Inkoopcongres 2017 met als thema: “soft skills” volgens wikipedia zijn soft skills een verzamelnaam voor de persoonlijke eigenschappen, sociale vaardigheden, communicatieve vaardigheden, persoonlijke gewoonten, en optimisme die kleur geven aan de relaties met anderen.

Onder het motto “theorie kun je leren, gedrag is aangeleerd” legen we dit keer de nadruk op de soft skills van de (inkoop)professional. Veelal zijn we op de hoogte van de nieuwste theorieën, trends en modellen in het inkoopvak. Zijn het hebben van de juiste soft skills de aanjager voor verandering? De centrale vraag tijdens dit congres is wat de nut en noodzaak is van soft skills voor de (inkoop)professional.

Voor dit congres hebben we Ben Tichelaar gevraagd om inzicht en inspiratie op het gebied soft skills te geven. Ben Tichelaar, geboren in Veendam, studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 promoveerde hij in de economische wetenschappen en bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift The Core of the Matter. Dit onderzoek betrof de haalbaarheid en effectiviteit van gedragsgerichte interventies in Nederlandse organisaties. Daarnaast is Ben Tiggelaar onder andere bekend van MBA in één dag, columns in het NRC en schreef meerdere management boeken.

Ben Tichelaar heeft tijdens het Kickstart event van de NEVI op 13 januari jongstleden in Utrecht al laten zien dat hij als geen ander in staat is de vertaling van gedegen gedragswetenschap naar praktische en persoonlijke toepassingen voor inkopend Nederland te maken.

Dit is een unieke kans om op een praktische en snelle wijze inzicht te krijgen in de nut en noodzaak van soft skills. Daarnaast weten we zeker dat je met veel enthousiasme en de nodige handvaten naar huis zult gaan om je (persoonlijke)doelen te verzilveren. Neem ook eens een kijkje op de website van Ben Tiggelaar: http://www.tiggelaar.nl/

Het bestuur van NEVI Kring Noord Nederland ontvangt u graag om 12.00 uur voor een kopje koffie en een broodje. Het programma van die dag zal starten om 12.30u en duurt tot 17.00u daarna volgt er nog een netwerkborrel (inclusief netwerkborrel).

Voor niet NEVI leden (bijvoorbeeld collega’s) is het ook mogelijk om je aan te melden. Hiervoor rekenen we een bijdrage van €75,-. Daarnaast zullen we de komende weken een tweetal golden tickets verloten via de gangbare social media kanalen.

U kunt zich aanmelden via de website https://nevi.nl/evenement/nnic-maken-soft-skills-de-inkoopprofessional en indien er vragen zijn, neem gerust contact op met het bestuur van NEVI via NEVIkringnoord@nevi.nl.