• 22Feb
  • Flinc

Market Readiness Program

Heb jij als startup moeite met het aansluiten van jouw eerste betalende klant? Of ben je al een aantal jaren actief maar heb je moeite met het inrichten van een schaalbaar en herhaalbaar verkoop proces? Dan is het Market Readiness Program van Flinc iets voor jou! In dit programma gaan wij jou tien weken lang begeleiden zodat na afloop klaar bent om die eerste betalende klant aan te sluiten.

Aanmelden

Wat ga je doen

Het Market Readiness Program is een parttime programma van tien weken waarin je alle aannames over jouw klant toetst. Het is een proces waarbij we je leren hoe je effectieve klantgesprekken voert om te leren denken vanuit hun perspectief. Je voert wekelijks klantgesprekken om focus te krijgen op je early adopters binnen een specifiek klantsegment zodat je uiteindelijk met succes een marktentree voorbereidt. Heb je na 6 weken een klantprobleem in kaart dat het waard is om op te lossen, dan ga je in de resterende weken aan de slag met jouw product en businessmodel en het commitment van je eerste klant.

Wat je mag verwachten

In dit programma van tien weken ga je aan de slag met:

  • het voeren van klantgesprekken om te achterhalen wat de behoeftes zijn van jouw klant;
  • toets je klantaannames waardoor het probleem en de markt kunnen worden gevalideerd;
  • het bepalen van jouw markt en potentie;
  • het analyseren van marktdata;
  • het leren herkennen van patronen;
  • de verschillende klanttypes;
  • het aanscherpen van jouw business model;
  • het optimaliseren van jouw verkoopproces.

MRP heeft een mix van groepssessies, peer-to-peer sessies en één-op-één begeleiding. Je werkt zelfstandig aan activiteiten gericht op klantgesprekken, maar je wordt hierbij gecoacht door een business developer of investment manager van de NOM.

Samen met maximaal negen andere ondernemers volg je het programma. Door regelmatig met elkaar de voortgang te delen en elkaar te voorzien van feedback, leer je van elkaars fouten en successen. Het zijn leerzame weken!

Wat we van jou vragen

Je bent een innovatieve start-up die in de provincie Fryslân, Groningen of Drenthe is gevestigd. Je hebt een werkend prototype, staat op het punt de markt te betreden en wilt graag je eerste betalende klant aansluiten óf je bent al een aantal jaren actief op de markt met een innovatief product en hebt moeite met het aansluiten van nieuwe klanten. In alle gevallen heb je de ambitie om consistent te groeien.

We vragen een commitment fee van 250 euro.

Agenda

Het volgende Market Readiness Program gaat van start op 22 februari 2022. Er is een voorlopige agenda opgesteld. Bekijk hier de Engelse of Nederlandse agenda. Het kan zijn dat er de komende tijd nog veranderingen in deze agenda plaatsvinden.

In het kort

Het Market Readiness Program is een parttime programma van tien weken waarin je alle aannames over jouw klant toetst. Je voert wekelijks klantgesprekken om focus te krijgen op je early adopters binnen een specifiek klantsegment, deze vertaal je naar je problem-solution fit en waardepropositie zodat je uiteindelijk met succes een betalende klant kunt aansluiten. Het programma bestaat uit groepssessies, peer-to-peer en individuele begeleiding.

Aantal beschikbare plekken: 10 start-ups

Taal: Engels- en Nederlandstalig

Start: 22 Februari 2022

Kosten: 250 euro per deelnemende startup

Meld je aan voor jouw MRP

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor het MRP. Mocht je eerst meer informatie over het MRP willen hebben, dan kun je contact opnemen met Anouk Hummel via +31 6 557 100 04 of hummel@flinc.nl.

Aanmelden