• 27Feb
  • Van Schaikweg 94, 7811 KL Emmen

MASTERCLASS NIEUWE BUSINESS MODELLEN

Header Masterclass Nieuwe Business Modellen

Zakendoen is snel aan het veranderen. Sterke invloeden van o.a. internet en circulaire economie drukken een stempel op de manier waarop bedrijven met elkaar en met consumenten omgaan.

Daar waar we vroeger eigenlijk heel simpel iets maakten en verkochten (productie) of iets inkochten en weer verkochten (handel), moeten we nu veel kritischer nadenken over hoe we waarde creëren en waarde toevoegen ten behoeve van onze afnemers. Daarnaast moeten we creatiever worden en innovatieve businessmodellen uitvinden, die beter passen bij de behoeften van onze klanten.

Er is een flinke beweging gaande van het verkopen van producten naar het verkopen van diensten. Consumenten zijn veel minder geïnteresseerd in betalen voor bezit en willen eigenlijk steeds vaker alleen maar betalen voor gebruik. Neem als voorbeeld private-lease van auto’s, wat de laatste jaren een enorme vlucht aan het nemen is, maar ook het aantal abonnementsvormen wat in de markt de kop opsteekt, neemt snel toe.

Daarnaast laat sociaal ondernemerschap meer en meer zien dat wat er allemaal kan: dat er meer invalshoeken aan een businessmodel zitten dan alleen maar Return-On-Investment in harde Euro’s.

In deze masterclass besteden we aandacht aan nieuwe businessmodellen in de ruimste zin van het woord.
Wat is er mogelijk? Waarom ga je ermee aan de slag? Is het wat voor mijn bedrijf?

Sprekers

Gedurende de tweede Masterclass “Nieuwe Businessmodellen” nemen Evert Moolhuijsen (Innovator van beroep) en Joep Firet(Innovatie-adviseur bij Ik Ben Drents Ondernemer) jou mee in de ontwikkelingen binnen dit onderwerp.

Aanmelden door hier te klikken!