• 03Mar
  • Hoofdstraat 159-21a Hoogeveen
  • 15.30 - 19.00 uur

Masterclass personeel en opleiding

Iedere eerste dinsdag van de maand organiseert Kennispoort Drenthe een gratis masterclass voor ondernemers uit de regio. De onderwerpen van de masterclasses worden bepaald aan de hand van actualiteiten en trends of vanuit de vraag van ondernemers. Op dinsdag 3 maart organiseren zij de Masterclass Personeel en Opleiding (P&O).

In onze dagelijkse praktijk zien we veel ondernemers voorbij komen die aangeven problemen te hebben bij het vinden van personeel. Personeel met de juiste skills-set is over het algemeen moeilijk te vinden laat staan met de juiste technische achtergrond. Niet zelden horen we dan ondernemers roepen “de overheid moet dit met spoed oplossen”, maar is dat wel zo?
Het bedrijfsleven heeft problemen met kwantiteit en kwaliteit; er zijn niet genoeg mensen te vinden EN ze beschikken niet over de gevraagde kennis en kunde. Maar daar kunnen bedrijven, in combinatie met de scholen, wellicht zelf ook wat aan doen. In deze masterclass gaan we het hebben over korte- en lange termijn oplossingen, over verschillende doelgroepen, over de rollen van scholen en ondernemers en hoe men samen stappen in de goede richting kan zetten.

Sprekers

• William Prinsen – ICT Academie
• Michel Karsten – Programma-manager Drenthe College
• Bob Voorneveld – Code Gorilla
• Petra Lambert – Bèta & Tech-Mentality

Aanmelden

Programma

15.30 uur Inloop
16.00 uur Inleiding Kennispoort Drenthe
16.10 uur William Prinsen – ICT Academie
Samen met Klaas Berends (ovb) wordt inzichtelijk gemaakt op welke manier het bedrijfsleven gebruik kan maken van de kennis en van de studenten van het Alfa College teneinde te komen tot nauwere samenwerking en tot een betere afstemming van skills en competenties binnen de opleidingsprogramma’s. Dit gebeurt aan de hand van sprekende voorbeelden, ICT Academie , de samenwerking met bijvoorbeeld Fokker en Bouwmensen, de opleiding slopen met Boek, maar ook inzet bij zorginstellingen, Kaas-pack en vele andere bedrijven en organisaties.
16.30 uur Michel Karsten – Drenthe College
Samen opleiden werkt!
Maar weten we wel van elkaar wat er gebeurt en waar behoefte aan is?
Na de presentatie van Michel begrijpen we in ieder geval beter wat er binnen het Drenthe College gebeurt op het gebied van samen opleiden. Samen in de vorm van de 3 O’s: Overheid, Ondernemers, Onderwijs.
De opleiding AOT is tot stand gekomen voor en door bedrijven;
Keuzedelen door de overheid: weten we nu in te zetten voor bedrijven;
Maatwerk trajecten door het onderwijs voor bedrijven.
17.00 uur Bob Voorneveld – Code Gorilla
Code Gorilla is voortgekomen uit de behoefte om een verschil te maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt EN tegelijkertijd een groot probleem binnen het bedrijfsleven op te lossen (gebrek aan personeel). Met behulp van moderne leermethoden zoals escaperoom, online-zelfstudie, zelfstandige opdrachten in combinatie met goede begeleiding en een grote portie soft-skills en samenwerking met gemeenten en bedrijven slagen ze erin om in 3 maanden IT-personeel op te leiden en klaar te stomen voor een mooie loopbaan en een nieuwe start.
17.30 uur Pizza Pauze
18.00 uur Petra Lambert – Bèta & Tech-Mentality (Inspiratiesessie)
Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta & Tech Mentality-model. Dit segmentatiemodel geeft het onderwijs en het bedrijfsleven een nieuwe kijk op jongeren en hoe zij betrokken zijn- of kunnen worden-  bij bèta en techniek; door uit te gaan van de interesses en drijfveren van de jongeren zelf. In deze sessie maak je onder andere kennis met het Bèta&TechMentality-model als een manier om deze verschillen in de benadering van jongeren te leren kennen en het concept 7 werelden van techniek.
18.45 uur Demonstratie van de HalloStage App
19.00 uur Einde


ICT-Academie
, Hoofdstraat 159-21a Hoogeveen