• 17 - 24Nov
  • Rio Grande do Sul

Missie en masterclass biogas – Rio Grande do Sul, Brazilië

Bent u actief in de biogassector en geïnteresseerd in zakendoen met Brazilië? Ga dan mee met de missie naar de deelstaat Rio Grande do Sul. Dankzij de inkomende missie van afgelopen maart staat de Nederlandse technologie in de belangstelling van Braziliaanse overheden en bedrijven.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Kort na de inkomende missie in maart werd in Brazilië het Biogas Forum voor de drie zuidelijke deelstaten (Rio Grande do Sul, Santa Catarina en Parana) georganiseerd. Hier werd nadrukkelijk gewezen op de Nederlandse technologie. Nederlandse bedrijven moeten nu hun kansen pakken, want hun aanwezigheid en zichtbaarheid in Rio Grande do Sul is zeer gewenst.
Lees de achtergrondinformatie missie Biogas Rio Grande do Sul (pdf).

Opzet missie

De missie bestaat uit 2 hoofdonderdelen. De eerste 2 dagen organiseert RVO.nl een Masterclass Biogas. Van de deelnemende bedrijven wordt verwacht dat zij actief meewerken aan de ontwikkeling van die masterclass.

In de tweede helft van de missie worden 3 business-to-business meetings georganiseerd. Nederlandse bedrijven kunnen zich presenteren aan lokale overheden, biogasbedrijven, afvalophaal- en verwerkingsbedrijven en boerenorganisaties met grote mestproblematiek. Deze lokaal georganiseerde bijeenkomsten vinden plaats in 3 gemeenten in Rio Grande do Sul. Zo’n bijeenkomst is de ideale gelegenheid om uw bedrijf te pitchen en contacten te leggen.

Een eerste inschatting van FIERGS (de Federatie van Industrie) en de overheid van Rio Grande do Sul is dat er ongeveer 80 vertegenwoordigers uit de publieke en private sector deelnemen aan de masterclass. 30 à 40 vertegenwoordigers van bedrijven en instanties geven een presentatie op de bijeenkomsten per locatie.

Programma

Datum Activiteit
17 november Vertrek
18 november Aankomst
Acclimatiseren en informatieavond voor Nederlandse bedrijven, inclusief diner
19 november Masterclass eerste dag met netwerkdiner
20 november Masterclass tweede dag
21 november Bezoek gemeente 1 + bedrijfsbezoek
22 november Bezoek gemeente 2 + bedrijfsbezoek
23 november Bezoek gemeente 3 + terugreis
24 november Aankomst

Deelname en kosten

  • Meld u aan door een e-mail te sturen aan Kees Mokveld
  • Aanmelden kan tot 5 november
  • Deelname aan de missie is gratis
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening (€ 2.000 tot € 2.500 p.p.), m.u.v. de in het programma aangeboden diners
  • Verblijf in hetzelfde hotel is zeer gewenst. In samenspraak met de groep wordt geschikte accommodatie voorgesteld.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Kees Mokveld
E: kees.mokveld@rvo.nl
T: 06 3062 7189

Organisatie

Het Programma Energie Internationaal (PEI) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie in samenwerking met Energy Delta Institute, het NBSO-kantoor in Porto Alegre en FIERGS, de Federatie van Industrie van de deelstaat Rio Grande do Sul.