• 14Nov
  • Het Postkantoor Van Echtenstraat 35 te Hoogeveen.

Ondernemen doe je zo

De dag voor ondernemers, door ondernemers. Wanneer? Op donderdag 14 november 2019. Het Postkantoor Van Echtenstraat 35 te Hoogeveen.

Gedurende de hele dag staat alles in het teken van ondernemerschap! De hele dag kan je in- en uitlopen, collega ondernemers ontmoeten en spreken, informatie ophalen, inspiratie zoeken, netwerken, lekker aan een tafeltje gaan zitten werken, wat je wilt… en nog veel meer… Voor sommige onderdelen moet je je opgeven, voor andere schuif je gewoon aan. Deze dag wordt je aangeboden! Gewoon, omdat het kan! Ondernemers doen het!

Programma:
08.30 – 09.30 uur Inloop met koffie en thee
Om ca. 9.00 uur het officiële startsein door Gert-Jan Mannak,
voorzitter van Ondernemend Hoogeveen.

09.30 – 12.00 uur STiB Workshop Persoonlijk leiderschap & Succesfactoren
door rasondernemer Albert Jan Vos
Max. 35 personen (hiervoor moet je je opgeven)
Locatie: White Box in Het Postkantoor / Vue Theater

Albert Jan Vos (CEO van Movie Unlimited, eigenaar van Luxor Theaters en eigenaar van Grand Café Het Postkantoor) vertelt op zijn eigen bezielende wijze over leiding geven aan jezelf, inspirerend leiding geven aan anderen en het behalen van doelen. Wat is een doel eigenlijk? Naast citaten van zijn goeroes Covey en Blancherd gebruikt Albert Jan filmfragmenten (hoe kan het ook anders?) en echte verhalen uit de praktijk; successen en uitdagingen. In 2018 is deze STiB Workshop beoordeeld met een 9!

12.00 – 13.30 uur Private Lunch met succesvolle ondernemers uit de praktijk
Probeer je al een hele tijd met ze in contact te komen? Altijd al willen weten hoe Wim van een failliet-bedrijf een wereldconcern maakte, wat Henri Offerein bezielde om naast drukke supermarkten ook nog een paviljoen te realiseren, waarom Tom in heel Nederland gevraagd wordt te vertellen over de retail van de toekomst… en of Klok straks waterstof gaat verkopen… dan is dit je kans!

Maximaal 5 gasten per tafel
Locatie: Restaurant Het Postkantoor
(hiervoor moet je je opgeven)
1. Wim van de Beld, CEO Betech BV en Drents ondernemer van het jaar 2014
2. Henri Offerein, eigenaar van diverse AH-filialen en Paviljoen Nijstad
3. Tom Kikkert (retail en identiteitsmarketing) medeauteur van het boek Duurzame Businessmodellen.
4. Ewout Klok, je weet wel… van ‘tank bij Klok, lunchen bij Klok, broodje bij Klok’…
5. Eten doe je niet alleen. Er staat ook een lange lunchtafel klaar. Aanschuiven en collega ondernemers spreken kan! (hiervoor moet je je opgeven)

13.30 – 15.30 uur De Race naar de Zuidpool
Een verhaal door Eppo Steenhuisen (aandeelhouder van Askja Reizen en VNC Asia Travel in Arnhem en van twee buitenlandse reisorganisaties in IJsland en Alaska) met breakout sessies.

Max. 35 personen (hiervoor moet je je opgeven)
Locatie: White Box in Het Postkantoor / Vue Theater

Een interactieve en inspirerende sessie over leiderschap en strategie en bovenal keuzes maken. Rode draad van deze bijeenkomst is ‘de race’ naar de Zuidpool van Scott en Amundsen. Meer dan 100 jaar geleden trokken deze ontdekkingsreizigers onafhankelijk van elkaar naar de Zuidpool. Zo op het eerste gezicht heeft dit misschien niet zo veel te maken met ondernemerschap en het runnen van een bedrijf, maar niets is minder waar. De tocht is de basis voor een spannend verhaal, maar ook een metafoor voor leiderschap en ondernemerschap. “Een verhaal dat je gehoord moet hebben!” Workshop wordt aangeboden door De OndernemersFabriek Drenthe | Ik ben Drents ondernemer. Initiatieven van De Provincie Drenthe.

16.00 – 18.00 uur It takes two to tango; de aanbestedingsdans van de gemeente met ondernemers
Karel Loohuis, burgemeester van Hoogeveen, opent deze workshop met een ‘do’ en een ‘don’t’ uit de praktijk.

Max. 35 personen (hiervoor moet je je opgeven)
Locatie: White Box in Het Postkantoor / Vue Theater

Een combi workshop door inkoopmedewerkers van de gemeente over de ‘Do’s en Don’ts’ bij het aanbesteden én Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). De gemeente gaat aan de slag met MVI. Hoe? Door bij het inkopen oog te hebben voor People, Planet en Profit; o.a. circulair inkopen én dus MKB- en lokaal vriendelijk. Wilt u ook weten hoe u beter kunt inschrijven op aanbestedingen? Met deze bijeenkomst geeft de gemeente je direct toepasbare tips om een aanbestedingsprocedure zo goed mogelijk in te gaan.

18.00 – 19.30 uur Burgers & Bier voor ieder! Als je maar ondernemer bent.

Max. 100 personen (hiervoor moet je je opgeven)
Locatie: Het Postkantoor

19.30 – 20.10 uur Hoe word je het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland?
Gerrit Piksen van SAMR (van de verkiezing van het Klantvriendelijkste bedrijf van Nederland).

Gerrit Piksen doet uitgebreid onderzoek naar wat de Nederlandse consument van het Nederlands bedrijfsleven vindt: jaarlijks tussen de 40.000 en 50.000 waarderingen over 260 bedrijven in 8 branches. In dit onderzoek wordt ook aandacht besteed aan de ‘waarom-vraag’. Dit geeft inzicht in mooie en interessante trends. In zijn verhaal neemt hij ons mee in deze trends en laat hij zien aan welke regels een bedrijf, volgens de consument, moet voldoen om als klantvriendelijk bedrijf te worden gezien. Tevens laat hij ons zien welk effect klantvriendelijkheid heeft op de mate waarin consumenten een bedrijf aanbeveelt en weer terug komt.

20.10 – 20.40 uur Identiteitsmarketing: Van product- naar waardebeleving
Tom Kikkert is retail-expert bij uitstek en mede-auteur van het boek Duurzame Businessmodellen.

Expert Tom Kikkert vertelt over het effect van goede identiteitsmarketing en hoe we naar de retail van de toekomst zouden moeten kijken op basis van consumentengedrag en beslissingsprocessen. De ‘costumer journey’. Volgens Tom is de retail van de toekomst gebaseerd op waarden in plaats van producten. Hij vertelt ons waarom!

20.40 –21.20 uur Een wereld vol wonderen. Hoe groei je naar een 9+ organisatie?
Frans Goenee van Goenee Inspirations. Frans is inspiratiemanager bij de Efteling.

Frans vertelt over hoe de Efteling elke dag 3.300 medewerkers inspireert en faciliteert om bij de gasten verwondering op het gezicht te krijgen. Tevens geeft hij inzicht over hoe er richting en sturing is gegeven om met de Efteling naar een 9+ bedrijf te groeien. De Efteling is de winnaar in 2018 van het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland.

21.20 – 21.40 uur Afsluiting: ondernemer ontmoet politicus.
STiB voorzitter Ewout Klok blikt terug met Henk Brink, gedeputeerde van de Provincie Drenthe.

21.40 – 23.00 uur Netwerken doe je met ballen in Het Postkantoor

**
10.00 – 17.00 uur Vraag het de experts!
Diverse experts zijn de hele dag beschikbaar voor al je (persoonlijke) vragen!

Administratie- en belastingen
Twee MKB-adviseurs van PWC zijn aanwezig om met je mee te kijken naar vragen over investeringsaftrek, MKB-korting, BTW… alles als het maar met winst (toch?) en belasting te maken heeft.

Social Media
Social Media specialist Jeroen Veen kijkt met je mee naar je LinkedIn-profiel, je Facebookpagina, je Instagram-account en geeft je tips en trucs om leads te generen via je sociale online kanalen.

Retail-ondernemer pak je kans!
Tom Kikkert speciaal voor de retail! Wie durft? Tom Kikkert is mede-auteur van het boek Duurzame Businessmodellen. Het boek leert ons met een andere blik naar businessmodellen te kijken waarbij er rekening wordt gehouden met de dimensies People, Planet en Profit.

Met Groene Ogen
Jolande Howell kijkt met je mee naar jouw bedrijf ‘met groene ogen’. Hoe duurzaam ben je al bezig? En ben je je daar wel bewust van? Wat kan beter? Waar liggen kansen?

16.30 – 17.30 uur Een vieruurtje met de burgemeester
Karel Loohuis gaat met 5 gasten aan tafel in gesprek. Onderwerp: Ondernemen in Hoogeveen kunnen we nog verder versterken door…
Max. 5 personen (hiervoor moet je je opgeven)
Locatie: Het Postkantoor

Er is de hele dag uitgebreid informatie te vinden over:
 de business coaching van STiB Hoogeveen en/of het sparren met STiB-ondernemers;
 het groeiprogramma van de OndernemersFabriek Drenthe
 Ik ben Drents ondernemer
 Lidmaatschap en netwerken met lokale ondernemers met Vereniging Ondernemend Hoogeveen.

Initiatiefnemers:
– STiB Hoogeveen. Voor ondernemers, door ondernemers
– Ondernemend Hoogeveen. Verder kijken. Verder komen.
– Ik ben Drents ondernemer | OndernemersFabriek Drenthe
– Samenwerkingsorganisatie Hoogeveen De Wolden