• 07Nov
  • Partycenter Westerbergen

Ondernemen met nieuwe energie!

Gas en olie hebben ons welvaart gebracht. In toenemende mate worden we echter geconfronteerd met de keerzijde daarvan. Het klimaat verandert wat we merken in warmere zomers en ijsvrije winters, de invloed van stikstof op ons milieu en de bevingen als gevolg van de winning van olie en gas. Gelukkig zijn er alternatieven en de ontwikkelingen staan niet stil. Zo kan energie van zon- en wind nu al concurreren met de prijs van gas en olie, waterstof wordt gezien als energiedrager van de toekomst en gaan we zuiniger om met de energie die we hebben.

Wat betekent de energietransitie voor u? Is het een bedreiging voor uw bedrijf of ziet u het als een kans om te ondernemen?

Ondernemersplatform De Wolden, Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe en Ik Ben Drents Ondernemer hebben vier collega ondernemers uit de regio deze vragen voorgelegd. Tijdens de ondernemersbijeenkomst op donderdagavond 7 november in partycenter Westerbergen in Echten vertellen zij ons hoe zij hun bedrijf hebben ingericht om de kansen te benutten die de energietransitie biedt. Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek wat dit voor ons eigen bedrijf betekent en hoe wij in de nabije toekomst met deze kansen kunnen ondernemen.

Bent u ondernemer in Zuidwest Drenthe en wilt u deelnemen aan de ondernemersbijeenkomst, neem dan contact op met info@gczwd.nl