• 23Mei
  • Burgemeester J.G. Legroweg 45A - 9761 TA Eelde

Realiseer uw internationale ambities met behulp van DHI en het NBSO netwerk.

Exporteren-kun-je-leren-1200-628

Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten.

Heeft u internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Wilt u in het buitenland een project uitvoeren, investeren in een onderneming? Of wilt u mogelijke afnemers overtuigen van uw technologie? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten,  haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI) misschien interessant voor u.

Een voorbeeld van succes

Een voorbeeld van een succesvol demonstratieproject dat uitgevoerd is met subsidie van DHI is een project van Royal Eijkelkamp. Royal Eijkelkamp heeft al meer dan 100 jaar expertise in bodem- en wateronderzoek. Eijkelkamp heeft in samenwerking met High Five Solutions een technologie ontwikkeld waarmee zij bodemmonsters kunnen nemen. De machine die zij hebben ontwikkeld is in staat sneller en schoner te werken en in moeilijke grondsoorten en op lastigere toegankelijke terreinen te werken dan met een conventionele boortechniek. Voor het DHI project hebben zij deze boortechniek toegepast in Zweden op twee verschillende dammen. Het DHI project is inmiddels succesvol afgerond en deze boringen hebben de potentiële Zweedse opdrachtgevers zeer nuttige informatie opgeleverd. Voor Eijkelkamp betekent dit dat er letterlijk) een interessante doelmarkt is aangeboord waar veel exportkansen liggen. De DHI subsidieregeling wordt uitgevoerd door Rijksdienst van Ondernemend Nederland in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wilt u meer weten over DHI? Neem een kijkje op de website. www.rvo.nl/dhi

Netherlands Business Support Offices

Bent u op zoek naar kansen in het buitenland? Kunt u ondersteuning gebruiken bij de afzet van producten of diensten in het buitenland? De Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) zijn gevestigd in regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven, maar waar geen ambassade of consulaat-generaal is. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners.

Programma:

• Plenaire opening door provincie Drenthe
• Korte introductie van Rijksdienst van Ondernemend Nederland
• Uitleg van de subsidieregeling DHI
• Praktijk verhaal door ondernemer Royal Eijkelkamp
• NBSO voor jouw onderneming
• Break-out sessie ‘DHI in detail’
• Speeddate met DHI-adviseurs en dan Afsluiting + netwerkborrel

Aanmelden 

Locatie

RLS1957 (Bij Groningen Airport Eelde)
Burgemeester J.G. Legroweg 45A – 9761 TA Eelde

Informatie

Donderdag 23 mei
Vanaf 14.00 – 17.00 uur