• 14Apr
  • Forum, Groningen
  • 15.00 uur

RIS3 EN EUROPESE FONDSEN

Wil jij bijdragen aan gelukkige(re) inwoners van Noord-Nederland? Herken jij je in de opmerking dat de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd ook kansen bieden? Als regio zoeken wij – de 3 noordelijke provincies, het SNN en Economic Board Noord-Nederland – ideeën en initiatieven die ons helpen die kansen te benutten. Herken jij je in deze mentaliteit? Kom dan naar ons evenement voor Noord-Nederland op donderdag 14 april in het Forum Groningen!

Voor wie?

In het Noorden bestaan al veel mooie oplossingen, projecten en initiatieven op het gebied van circulariteit, digitalisering, gezondheid en duurzame energie. Omdat we daar als regio een sterke, unieke positie hebben ten opzichte van andere regio’s, kunnen we deze positie verder uitbouwen en benutten. De komende jaren gaan we daarom op zoek naar nieuwe kansen voor Noord-Nederland, om zo het onderscheidend vermogen van de regio verder te ontwikkelen.

Hiervoor zijn we als regio op zoek naar bedrijven, projecten en initiatieven die in het Noorden (gaan) samenwerken. Dit doen jullie bij voorkeur over de grenzen van de eigen provincies heen. Om op die manier meerdere individuele ideeën en projecten samen sterker te maken, verbindingen en contacten te leggen, en kennis te delen. Dit kan bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een noordelijk innovatiecluster of ondernemersnetwerk, of door te helpen bij het (verder) ontwikkelen van talent in de regio.

Wat staat er op het programma?

Tijdens dit evenement hoor je van alles over onze innovatiestrategie voor Noord-Nederland. Laat je inspireren door boeiende sprekers die antwoord geven op de vraag: hoe worden we in Noord-Nederland innovatiever en slimmer? Ook kom je meer te weten over de verschillende Europese fondsen voor jouw innovatieve idee of product.

Het programma bestaat uit verschillende sprekers en een paneldiscussie. De sprekers zijn uitgenodigd om samen op zoek te gaan naar nieuwe kansen en onderscheidend vermogen, op basis van smart specialisation, experiment, vernieuwing en het nemen van risico’s. Na deze dag ben je geïnspireerd om Noord-Nederland samen innovatiever en slimmer te maken.

15.00 – Inloop
15.30 – Centrale opening
15.45 – Paneldiscussie: hoe vinden we nieuwe economische kansen en onderscheidend vermogen voor Noord-Nederland?

  • Circulaire economie: Bart Volkers – Programmamanager Vereniging Circulair Friesland
  • Hernieuwbare energie: Dr. Ir. Jan Jaap Aué – Lector Waterstoftoepassingen Hanze Hogeschool & Directeur Centre of Expertise Energy EnTranCe
  • Brede gezondheid: Prof. Dr. Jochen Mierau – Hoogleraar Economie van de Volksgezondheid en wetenschappelijk directeur Aletta Jacobs School of Public Health Rijksuniversiteit Groningen
  • Digitalisering: Dr. Nick Degens – Lector User-Centered Design Hanze Hogeschool en Voorzitter Noorden Digitaal

16.50 – Afsluiting een paar korte pitches over de Europese programma’s en fondsen EFRO, JTF en Interreg
17.00 – Borrel en mogelijkheid om vragen aan insiders te stellen over de Europese programma’s en fondsen

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan!

Je bent van harte welkom om bij deze RIS3 kick-off aanwezig te zijn. Wij horen graag vooraf of je aanwezig bent. Aanmelden kan via onderstaande knop. De officiële uitnodiging met het definitieve programma volgt snel! Uiteraard mag je deze uitnodiging onder de aandacht brengen in je netwerk.

Aanmelden: RIS3 en Europese Fondsen | SNN