• 10Okt
 • Kamer van Koophalndel Amsterdam

Road2 Central and Eastern Europe XL

Op dinsdag 10 oktober 2017 organiseert de Kamer van Koophandel (KvK) samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een inspirerende middag over de kansen en actuele ontwikkelingen en zakendoen met Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland en Bulgarije.

Kansrijke landen voor o.a. (landbouw)machines en consumentenproducten, technologie en know-how, infrastructuur, watermanagement, gezondheidszorg, milieu en diensten (ICT). Een markt met in totaal ruim 247 miljoen inwoners, een sterk groeiende middenklasse en toenemende koopkracht. Echter ook een markt met grote onderlinge verschillen in wetten en regels, productvoorkeur en levensstijl wat vraagt om een goede en gedegen voorbereiding voor uw marktbenadering. Bent u al internationaal actief en onderzoekt u uw kansen op deze markt(en), dan praten wij u in een middag tijd weer helemaal bij.

Netwerkborrel

Tijdens de netwerkborrel en informatiemarkt bieden wij u ruim de tijd om met de sprekers verder van gedachten te wisselen. Ook is Enterprise Europe Network aanwezig, een initiatief van de EU wat tot doel heeft de onderlinge samenwerking tussen Europese bedrijven te bevorderen. Mogelijk kunt u tijdens deze ontmoetingen al een eerste ingang of potentiële zakenpartner in deze landen vinden.

Met informatie over

 • Het verkennen van kansen en mogelijkheden van bovengenoemde sectoren;
 • Het vinden van zakenpartners, do’s, don’ts en cultuurverschillen;
 • Het ondernemersklimaat, actuele ontwikkelingen, opzetten en/of uitbreiden van lokale activiteiten;
 • Praktische tips en inspirerende verhalen van ondernemers die u voorgingen;
 • Overheidsondersteuning (RVO) en financieringsmogelijkheden (o.a. EBRD);
 • Stand van zaken douane-unie en sancties (Rusland) en DCFTA (Vrijhandelsovereenkomst) EU-Oekraïne;
 • Certificeren van producten richting Rusland en douaneprocedures bij im- en export Oekraïne.

Programma

13.30 uur Ontvangst met koffie/thee/cake en registratie deelnemers
14.00 uur Opening door dagvoorzitter Derk Marseille en intro KvK en RVO.nl
14.10 uur Finance investments in the region – European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)
15.35 uur Pitches door de sprekers van de 4 workshops
14.55 uur Pauze
15.15 uur Ronde 1 workshops
16.25 uur Ronde 2 workshops
17.35 uur Wrap-up
17.45 uur Netwerken en borrel op de informatiemarkt

Workshops

Tijdens het programma dat deels in het Engels en deels in het Nederlands is, zijn er 4 workshops parallel aan elkaar waarvan u er 2 kunt volgen. U heeft keuze uit de volgende interactieve workshops:

 1. Rusland: Nederlandse Ambassade Moskou- Thera van Summeren, Handelsraad: ontwikkeling van economie en ondernemingsklimaat in Rusland. Mirèse Heijting van CIS-Cerfication B.V. en ondernemer;
 2. Oekraïne: Nederlandse Ambassade, Anastasia Dokuka van Ten Group en ondernemer Dietrik Huizing van Houz International B.V.;
 3. Polen: Nederlandse Ambassade Warsaw – Guusje Korthals-Altes, Hoofd Economische Afdeling, Netherlands-Polish Chamber of Commerce Warsaw – Eelro van den Burg en Hans Besseling van Kersten Europe B.V.;
 4. Roemenië en Bulgarije: Nederlandse Ambassade Bucharest – Wijnand Marchal, Hoofd Economische Afdeling en Nederlandse Ambassade Sofia – Pieter van Vliet, Hoofd Economische Afdeling, Brindusa Gritu van BG Advocaat Law and Consultancy, Valentin Savov van Savov & Partners Law Firm en ondernemer Rients Boiten van Kerium BV Vloertechniek.