• 06Mar
  • Bodec Scheepsboulevard 3 Helmond

Road2Germany-FoodTech 6 maart 2018

Duitsland is met ruim 80 miljoen inwoners de grootste consumentenmarkt van Europa. In 2015 was de omzet van de verkoop van levensmiddelen via retailkanalen in Duitsland ruim 170 miljard euro. Daarnaast had de out-of-home markt een omzet van ruim 68 miljard euro. Dit maakt de Duitse foodmarkt tot een zeer aantrekkelijke markt voor Nederlandse agrofood ondernemers.

Verkoopkanalen
Anders dan in Nederland worden in Duitsland ook relatief veel levensmiddelen via drogisterijen verkocht. De gemiddelde Duitse consument koopt jaarlijks gemiddeld 22 bij een drogisterij. De twee grootste drogisterijketens, DM en Rossmann, hebben in de levensmiddelenhandel een marktaandeel van respectievelijk 3,3% en 2,7%.

Deelstaat Noordrijn-Westfalen
Noordrijn-Westfalen een hele interessante markt voor Nederlandse bedrijven en in het bijzonder Noord-Brabant en Limburg. De deelstaat is relatief dichtbij en ook de zakencultuur sluit goed aan bij die van ons. Met name hier liggen goede marktkansen voor FoodTech bedrijven om hun omzet te verhogen.

De foodtech sector in Brabant en Limburg
Oost-Brabant en Noord-Limburg vormen gezamenlijk een agrofoodregio die tot de top-3 van Nederland behoort. In de toepassing van nieuwe methoden en technologie speelt Helmond als centrum van foodprocessing en processing technologie een belangrijke rol. In de positionering van deze agrofoodregio trekt Helmond samen op met ‘s-Hertogenbosch, Venlo en hun regio’s.

In de regio wordt 75% van het voedsel dat geproduceerd wordt geëxporteerd. Vanuit de machines en technologie kant is dit zelfs 80%. In en rond Helmond zijn Food processing en Food processing technology een belangrijk speerpunt. Internationalisering en export is vanzelfsprekend ontzettend belangrijk bij Food Tech en Food Processing bedrijven en met de deelstaat Noordrijn-Westfalen om de hoek liggen er kansen heel dichtbij.

Waarom mag ik deze bijeenkomst niet missen?
Tijdens deze bijeenkomst wordt u in een dagdeel bijgepraat over de wetgeving op het gebied van leveren en het monteren van machines in Duitsland en welke financieringsmiddelen er vanuit de bank aangeboden worden. Ook hoort u het verhaal van een ervaren ondernemer die u al is voorgegaan. Investeer dus een dagdeel en u bent na afloop op de hoogte van de kansen voor uw onderneming op de Duitse markt. Uiteraard is er ook gelegenheid om te netwerken op het netwerkplein waar onder andere de KvK, FoodTechBrainport, Nedubex, Strick Rechtsanwalt, Rabobank en Bodec aanwezig zijn.

 Doel van de bijeenkomst:

– Vergroten van de inzicht en kennis van de Duitse retailmarkt

– Ontwikkelen van uw netwerk

– Uitwisselen van ervaringen onderling

– Kansen ontdekken op de Duitse foodmarkt m.n. Noordrijn-Westfalen

Doelgroep:
Alle Food(Tech) bedrijven die geïnteresseerd zijn om hun exportmarkt uit te breiden naar Duitsland en in het bijzonder de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zeker voor de maakindustrie (machinebouwers en producenten in de voedingsmiddelenindustrie, robotica en automatiseringsbedrijven) is dit event interessant.

Naast de interessante (plenaire) sessies die wij bieden is er uiteraard ook gelegenheid tot netwerken tijdens de netwerkborrel. U heeft uitgebreid gelegenheid om met de aanwezige sprekers en collega-ondernemers verder te praten en nuttige contacten te leggen.

Meer info en aanmelden: KLIK HIER

Tijdstip en locatie

Dinsdag 6 maart 2018
14:30 – 18:30 uur
Bodec Scheepsboulevard 3 Helmond
Deelname € 50,00 p.p.