• 21Feb
  • Ruinerwolds Business Café

Ruinerwolds Business Café – Race naar de Zuidpool

Welke lessen kun jij als ondernemer leren van de eerste mens die op de Zuidpool kwam? Hoe kun je dit toepassen op jouw ondernemerschap? En hoe kunnen we met elkaar in gesprek om van elkaar te leren als ondernemer? In het Ruinerwolds Business Café gaan wij hier op in. Ruinerwold Onderneemt nodigt jou van harte uit voor het Ruinerwolds Business Café met thema Race naar de Zuidpool. Een inspirerende bijeenkomst die in samenwerking met het programma Ik Ben Drents Ondernemer van Provincie Drenthe tot stand is gekomen.

Tijd: 18:30 uur tot 22:00 uur
Locatie: Ruinerwold (zaal volgt nog)

Deze bijeenkomst heeft het thema van het verhaal ‘Race naar de Zuidpool’. Een expeditie wedstrijd van ruim 100 jaar geleden van Scott en Amundsen die door de avond heen een metafoor is voor ondernemerschap en leiderschap. Eppo Steenhuisen is onze storyteller die jou meeneemt in zijn verhaal als wereldontdekker. Hij is in het dagelijks leven grootaandeelhouder van Askja Reizen en VNC Asia Travel in Arnhem en twee buitenlandse reisorganisaties, in IJsland en Alaska. In zijn vrije tijd bestudeert hij de dagboeken van ontdekkingsreizigers. Als moderne ‘storyteller’ neemt hij ons mee op diverse expedities, waarvan het verhaal van Scott en Amundsen zijn absolute favoriet is.

Naast de kracht van het verhaal is het vooral een interactieve avond waarin je in kleinere groepen in gesprek gaat over hun plannen, ideeën en strategieën. Procesbegeleiders van het programma Ik Ben Drents Ondernemer zullen dit begeleiden.

Programma
18:30 uur Inloop
19:00 uur Inleiding ik ben Drents Ondernemer
19:30 uur Zuidpool–presentatie door Eppo Steenhuisen afgewisseld met tafelgesprekken in Business Café
22:00 uur Afronding

Deze avond is interessant voor leden van de ondernemersverenigingen uit de Wolden die interesse hebben in groei en innovatie. De toegang voor leden is gratis.

Wat is ‘IkBenDrentsOndernemer’?
Het programma Ik Ben Drents Ondernemer is een samenwerking tussen de provincie Drenthe en ondernemers. MKB-ers die willen groeien en vernieuwen kunnen ondersteuning krijgen van de provincie Drenthe. Uitgangspunt in dit programma is dat er geen betere adviseur is voor ondernemers dan een andere ondernemer. Het programma brengt ondernemers gericht met elkaar in contact en begeleiden hen volgens een bewezen succesvolle formule. Op de website www.ikbendrentsondernemer.nl staat de dienstverlening beschreven waaronder broedsessies, ondernemerstafels, business versnellers. Voor startende ondernemers nog zonder personeel is er een ondersteuning vanuit de Ondernemersfabriek.