• 06Feb
  • Den Haag

Seminar Doing agro-business in Pakistan

Man Punjab

Nederlandse agro-bedrijven hebben een uitstekende naam in Pakistan. Wilt u meer weten over kansen voor zakendoen in Pakistan? Bezoek dan op 6 februari 2018 het seminar ‘Doing agro-business in the Punjab province of Pakistan‘.

Verschillende Nederlandse bedrijven in de agrosector hebben zich de afgelopen jaren bewezen met de export van agrarische producten en diensten naar Pakistan, met name naar de provincie Punjab, hét landbouwgebied van Pakistan.

De agrarische sector is een van de belangrijkste sectoren in Pakistan, bijna de helft van de beroepsbevolking is werkzaam in de landbouw. Pakistan heeft een snelgroeiende bevolking en de economische groei is ongeveer 4 tot 5 % per jaar.

Behoefte aan moderne technologie

De productiviteit in Pakistan is erg laag in vergelijking met soortgelijke landen. Laag-productieve rassen, slecht uitgangsmateriaal, verouderde technologieën voor teelt, oogsten en verwerkeng zijn hiervan de belangrijkste oorzaken.

Er is daarom een grote behoefte aan moderne technologie, zoals gezonde en hoog-productieve zaden en hoogwaardig uitgangsmateriaal. Maar ook technieken voor grondbewerking en irrigatie, mechanisatie, apparatuur voor bewaring en verwerking van producten, en vooral praktische kennis in alle schakels van de gehele voedselketen, van grond tot mond.

Programma

Tijdens het seminar krijgt u praktische informatie over zakendoen in de agrarische sector in Punjab. U hoort over relevante sociale en economische ontwikkelingen in Pakistan, het ondernemersklimaat,  en over wet- en regelgeving.

Een groep van deskundigen beantwoordt al uw vragen. Aanwezig zijn: de ambassadeur van Nederland in Islamabad; de landbouwattaché van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit; de private sector-coach Pakistan van RVO.nl; en Ben Meijer van Meijer Project Consulting.

Er is ook volop gelegenheid voor discussie en uitwisseling van ervaringen. En om elkaar te ontmoeten tijdens de forumdiscussie en de afsluitende borrel.

Deelname

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 5 februari.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Martijn Moonen
T: 06 15 89 77 23
E: martijn.moonen@rvo.nl