• 21Nov
  • Thon Hotel EU

Seminar Duurzame energie EU-programma’s partnerlanden

Zonne energie

Wilt u als ondernemer duurzame energie gaan leveren aan ontwikkelingslanden of transitielanden? Tijdens het seminar ‘Duurzame energie in EU-programma’s voor partnerlanden’ op 21 november 2017 komt u alles te weten over hoe de EU hierbij kan helpen en welke project- en investeringsmogelijkheden er zijn.

EU Financial Framework

Europese bedrijven zijn een van de belangrijkste stakeholders in bestaande en aankomende initiatieven van EU-programma’s voor partnerlanden. In het seminar praten we u bij over de zakelijke kansen op het gebied van duurzame energie binnen het ‘EU Financial Framework 2014-2020’.

Programma

Het seminar begint met een uitleg over de rol die duurzame energie speelt in EU-programma’s voor partnerlanden, en de te volgen procedures. U krijgt inzicht in de diverse financiële instrumenten, zoals ElectriFI, RECP, AEEP, AREF en EUEI-PDF. En over financiering via EIB, Duitse ontwikkelingsbank KfW en Agence Française de Développement (AFD). Daarnaast delen 3 bedrijven uit Europa hun ervaringen met deze financiële instrumenten en over de EU-programma’s tijdens een paneldiscussie.

Voor de uitvoering van EU-programma’s komen er aanbestedingen of ‘calls for proposals’. Juridische deskundigen van DGDEVCO/EuropeAid, de Europese Investeringsbank (EIB), KfW Bankengruppe en AFD geven uitleg over hoe dit werkt.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) geeft advies over internationalisering. RVO.nl biedt ook ondersteuning bij klachtenprocedures. Ontdek wat het buitenlandnetwerk van RVO.nl nog meer voor u kan betekenen op het gebied van contacten en informatie.

Na de lunch kunt u netwerken met bedrijven uit de Europese Unie.

De voertaal van het seminar is Engels.

Aanmelden

Deelname kost € 175 exclusief btw. Lunch en documentatie zijn bij het seminar inbegrepen.

Wilt u netwerken met bedrijven uit de Europese Unie? Meld u dan voor 10 oktober aan. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een login voor de seminar-website. Hiermee kunt u bekijken welke bedrijven deelnemen aan het seminar. U kunt dan ook aangeven met welke bedrijven u wilt netwerken na de lunch.

Na 10 oktober kunt u nog tot en met 15 oktober aanmelden voor het seminar. U ziet dan niet welke bedrijven zich hebben aangemeld. Op het seminar krijgt u de deelnemerslijst. U kunt proberen om zonder afspraak de bedrijven te spreken na de lunch.

Meer informatie

Voor vragen over het seminar kunt u contact opnemen met:
Isabelle Kamphuis
T: +31 6 1164 2726
E: isabelle.kamphuis@rvo.nl of

Yvette Diepenhorst – de Zeeuw
T: +31 6 1531 0176
E: yvette.diepenhorstdezeeuw@rvo.nl

Tessa de Rooij, EU Business Advisor bij PV EU
T: +32 2 6791 629
E: Tessa-de.Rooij@minbuza.nl