• 07Nov
  • MAC3PARK stadion, Zwolle

Seminar: Internationaal samenwerken & intellectueel eigendom

Werk je samen met organisaties of bedrijven in het buitenland? Of ben je van plan hier binnenkort mee te starten? Vergroot je slagingskansen door een goede voorbereiding! Op donderdag 7 november gaan we hier verder op in. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze seminar in het MAC3PARK stadion te Zwolle.

Natuurlijk houd je rekening met culturele verschillen als jouw samenwerkingspartner uit een ander land komt. Het is net zo belangrijk om je te verdiepen in de regelgeving voor intellectueel eigendom in het land van je samenwerkingspartner. Intellectuele eigendomsrechten zoals octrooirecht, auteursrecht en merkrecht zijn weliswaar geharmoniseerd, maar kunnen in detail (sterk) verschillen. Ook zijn er in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en de VS meer merken en octrooien van kracht, waardoor de kans op inbreuk groter is dan in Nederland. Maar ook de voorbereiding op de samenwerking is belangrijk. Bedenk bijvoorbeeld vooraf goed welke kennis je wilt delen met de andere partij(en) en welke afspraken je daarover wilt maken.

Tijdens deze middag gaan we in twee sessies dieper in op wat er allemaal komt kijken bij zakendoen over de grens op het gebied van intellectueel eigendom.

Sessie 1: Wet- en regelgeving in het buitenland
Een slechte voorbereiding van de samenwerking en verschillen in nationale wetgeving kunnen voor misverstanden en vervelende situaties zorgen.
Octrooiadviseur ir. Ilona Koomen laat zien hoe je slimmer kunt samenwerken in het buitenland en waar je terecht kunt voor meer informatie. Ilona is werkzaam bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), dat duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen stimuleert.

Sessie 2: Bescherming intellectueel eigendom
Octrooigemachtigde mr. ir. Vincent Rijsdijk gaat in op de aanpak. Wat is er wel en niet mogelijk bij het beschermen van jouw intellectueel eigendom. Wat zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Vincent is werkzaam bij Arnold & Siedsma, een internationale organisatie gespecialiseerd in octrooien, merken en modellen recht en IE advocatuur.

Het programma
15.30 uur – Ontvangst in het MAC3PARK stadion, het stadion van PEC Zwolle
15.45 uur – Opening door Trade Office
15.55 uur – Sessie 1 Wet- en regelgeving in het buitenland door Ilona Koomen (RvO)
16.20 uur – Sessie 2 Bescherming intellectueel eigendomsrecht door Vincent Rijsdijk (Arnold & Siedsma)
16.45 uur – Netwerken en borrel
17.30 uur – Einde programma

Interesse? Meld je aan via het onderstaande aanmeldformulier!

Aanmelden