• 08Nov
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Seminar Roemenië: A fast-growing market close to home

Wilt u zakendoen in Roemenië? Kom dan naar het seminar ‘Romania – A fast-growing market close to home’.

Maak kennis met de kansen en mogelijkheden in Roemenië. Bespreek uw kansen met vertegenwoordigers van de Nederlandse Ambassade in Roemenië en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Of ga een 1-op-1-gesprek aan met een Roemeens IT-bedrijf.

Kansen in Roemenië

Roemenië is een van de snelst groeiende economieën in de EU. Gunstig voor het land zijn de lage kosten van loon, land en kapitaal, nabijheid tot rijke afzetmarkten in het westen van de EU en een goede basis van technisch geschoold personeel.

Roemenië klom snel uit de economische crisis en integreert goed in de EU-markt. Export vanuit de sectoren landbouw, industriële productie, automotive en ICT (waaronder ‘business process outsourcing’) groeit. De sterk stijgende lonen jagen ook de binnenlandse consumptie aan. Het land biedt veel kansen voor Nederlandse ondernemers actief in verschillende sectoren.

Programma

Het seminar vindt woensdag 8 november plaats in Den Haag. De voertaal is Engels.

13.45 uur Registratie
14.00 uur Opening

  • HE Brandusa Predescu, The Ambassador of Romania in The Netherlands
  • Ms. Anette Wijering (Manager International Business RVO.nl)
14.15 uur Kansen in Roemenië, sectoren met potentie

  • Business and Investments Opportunities in Romania (State Secretary for Trade and Foreign Investments Promotion)
  • Macro-economic trends, opportunities, threats and governement support (Wijnand Marchal NL Embassy Bucharest, Mihill Luli RVO.nl)
14.50 uur Ondernemers aan het woord

  • Experiences from companies active in Romania
15.10 uur Discussie

  • Entrepreneurs, representatives of Dutch and Romanian Embassy, RVO.nl
15.45 uur Speeddating

  • One-on-one interviews with Romanian with following companies: Gemini Solutions, IT&C Solutions, Profluo, Shipros, Freight auctionsVisage Cloud, Face profiles solutions, Nextgen, Cybersecurity, LARA, RO Fashion Association, ANCONAV, RO Shipbuilding Industry Association,  ARCF, Design Jewellery, Romanian Creative Fashion Association , Ferma Buna Quail products.
17.00 uur Borrel en netwerken

Aanmelden

Deelname is gratis. Meld u aan voor 1 november via e-mail.
E: BDC@rvo.nl.

RVO.nl organiseert het seminar in samenwerking met Nederlandse Ambassade in Boekarest, BG&Partners Law and Consultancy en de Roemeense Ambassade in Den Haag.