• 07 - 08Nov
  • Duitsland

Vind nieuwe handelspartners in Duitsland – Handelsdelegatie OstWestfalen-Lippe

Ga op 7 en 8 november mee met Oost NL / GO4EXPORT naar OstWestfalen-Lippe (OWL), waar we dé toeleveranciersbeurs voor de machinebouw (FMB Zulieferermesse) met 500 standhouders bezoeken, ondernemers uit de regio OWL ontmoeten en inspirerende bedrijfsbezoeken afleggen aan o.a. Hora en Miele.

Geef je snel op en ga mee naar Nachbarland OWL. Een innovatieve regio ‘um die Ecke’ met meer dan 700 machinebouwers, die gezamenlijk 21 miljard euro omzetten, hét Spitzencluster in Duitsland voor Industrie 4.0 / digitale transitie en een van de sterkste productieregio’s van Europa.

De handelsreis richt zich in sterke mate op matchmaking. Voor deelnemende bedrijven is er op de FMB Zulieferermesse o.a. een ruimte gereserveerd voor het voeren van besprekingen. Het tweedaagse programma biedt ruimte voor marktverkenning, contacten met OWL ondernemingen en verdieping van kennis over kansen voor Nederlandse ondernemingen in OWL door interessante lezingen, discussies en persoonlijke contacten alsmede het kennis nemen van innovatieve oplossingen op gebied van digitale transformatie voor de maakindustrie.

FMB – Dé leveranciersshow voor de machinebouw
FMB Zulieferermesse brengt fabrikanten, ontwerpers en inkopers doelgericht samen en presenteert het hele spectrum van de toeleveringsindustrie voor de machineen installatiebouw, inclusief de bijbehorende diensten, waaronder marktleiders op het gebied van aandrijftechniek, besturingstechniek en montage- en behandelingstechniek. Een laagdrempelige en overzichtelijke beurs met 500 exposanten voor kennis, oplossingen en contacten.

OWL – Een innovatieve regio ‘um die Ecke’
OstWestfalen-Lippe (OWL) is een aantrekkelijke regio voor Oost-Nederlandse bedrijven om hun activiteiten op de Duitse markt op te starten of uit te breiden. Deze high tech en innovatieve regio kenmerkt zich door de vele initiatieven op het gebied van Smart Industry/Industrie 4.0 en een zeer omvangrijk bedrijvenbestand in de maakindustrie. Een kansrijke regio voor (high tech) bedrijven die actief zijn in de digitalisering , de innovatieve maakindustrie. De regio OWL en Oost-Nederland onderhouden goede contacten met de intentie om elkaar te versterken. “Die östlichen Niederlande sind für uns ein interessanter Partner” zei Günther Korder, directeur van it’s OWL onlangs nog in Welt am Sontag.

Voorlopig programma
Dag 1 – 07/11/2019

07.45 uur Verzamelen in Hengelo (locatie nader te benoemen)
08.00 uur Vertrek vanuit Hengelo naar Bad Salzuflen
10.30 uur Aankomst in Bad Salzuflen, FMB beurscentrum
10.40 uur Ontvangst door vertegenwoordiger Kreis Lippe
10.50 uur Ontvangst door vertegenwoordiger van de NRW.BANK
11.00 uur Welkom en introductie van de beurs
11.10 uur Eerste rondleiding door beurs/bezoek aan stands
13.00 uur Gezamenlijke lunch in ‘onze’ seminarzaal
13.30 uur Voordracht van Prof. Dr. Wilfried Jungkind TH OWL
14.00 uur Aansluitende discussie en matchmaking
15.00 uur Tweede rondleiding over de beurs/bezoek aan stands
16.00 uur Individueel beursbezoek
17.00 uur Vertrek richting Hotel Bärenstein in Horn-Bad Meinberg/Holzhausen (www.hotel-baerenstein.de)
18.00 uur Bezichtiging privébrouwerij Strate in Detmold (www.brauerei-strate.de).
Afsluiting en terugreis naar het hotel.

Dag 2 – 08/11/2019
09.00 uur Vertrek bij Hotel Bärenstein
09.00-12.00 uur Bedrijfsbezoeken > Hora Regelarmaturen www.hora.de/en/home-news/ > Strothmann Machines & Handling GmbH www.strothmann.com/en.html
12.00-13.00 uur Lunch
13.30-15.30 uur Bedrijfsbezoek > Miele & Cie KL (rondleiding en presentatie digitalisering)
15.30-16.00 uur Terugreis

Kosten & Organisatie
Oost NL organiseert deze handelsreis in samenwerking met GO4EXPORT-partners. Het programma is samengesteld met onze partners van de Wirtschaftsförderung Kreis Lippe en het
Spitzennetwerkcluster voor technisch intelligente systemen it’s OWL. GO4EXPORT is een programma gericht op stimulering van internationale handel o.a. Duitsland. De handelsreis staat open voor bedrijven uit heel Nederland met focus op Overijssel en Gelderland. De kosten verbonden aan deze tweedaagse reis bedragen € 250 ex. BTW (inclusief hotel).

Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer weten over de reis, of wilt u zich opgeven om mee te gaan met de handelsdelegatie? Neem dan contact op met Hans Brouwers. Of vul het aanmeldformulier in op: www.go4export.nl/owl

Aanmelden