• 23Mar
  • Online
  • 16.00 - 17.30 uur

Webinar – Waar zit de winst van Impact Ondernemen?

Steeds meer ondernemers willen ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Sommige ondernemers hebben daarom ‘impact maken’ al een concrete rol gegeven in hun bedrijf. Maar hoe voorkom je dat dit ten koste gaat van je bedrijfsvoering? De webinar ‘Waar zit de winst van impact ondernemen’ op dinsdag 23 maart helpt ondernemers met impact ondernemen en laat mooie voorbeelden zien.

Ondernemen met impact heeft een positief effect op het sociale én economische succes van je onderneming. Daar zijn ze bij VNO-NCW MKB Noord en Impact Noord van overtuigd. Maar hoe zorg je dat jouw impact bijdraagt aan de winstgevendheid van jouw bedrijf? Tijdens de webinar gaan de partijen hier dieper op in.

Programma

De webinar begint op dinsdag 23 maart om 16.00 uur.

15.50 uur:
Digitale inloop

16.00 – 16.10 uur:
Opening en intro door onze host Evelien Bouma

16.10 – 16.30 uur:
Wat is impact ondernemen? Jan Willem Wennekes (Impact Noord)

16.30  – 17.10 uur:
Tweegesprek met Adriaan Pals en Douwe Jan Boersma *

17.10 – 17.30 uur:
Ruimte voor vragen en discussie

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande knop:

Aanmelden

Ondernemers met impact

Tijdens de webinar praten ondernemers Adriaan Pals en Douwe Jan Boersma over hoe zij impact ondernemen hebben vormgegeven.

Adriaan Pals is zelfstandig financieel adviseur, penningmeester bij Betekeniseconomie in Drenthe en voorzitter van Growing Workplace in Emmen. Dit innovatieve platform voor ondernemers, zzp’ers en start-ups won in 2016 de Social Impact Award. Als voorzitter van Growing Workplace gaf hij masterclasses en workshops, bouwde hij een waardevol netwerk op en hielp hij tientallen mensen met het opstarten van een eigen bedrijf. In 2016 richtte Pals flexwerkplaats ToolboxEmmen op; een mooi initiatief waarbij mensen de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen en hun ideeën te realiseren.

Douwe Jan Boersma is de oprichter en voormalige algemeen directeur van Health2Work in Surhuisterveen. Inmiddels is hij gestart met Opnieuw BV in Buitenpost. Dit nieuwe concept staat in het teken van betekenisvol ondernemen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in combinatie met circulaire producten. Kortom, een social enterprise met ambitie.