• 22Jun
  • OFD Hoogeveen

Workshop Design Thinking

“Probeer het niet te begrijpen!” “Ja, maak het even!” 

Als ondernemer ben je trots op je product of je dienst en zeker van je zaak. Dat is mooi! Maar, in deze workshop gaat iedereen actief zijn best doen om je niet te begrijpen. Je wordt uitgedaagd om letterlijk te laten zien wat je bedoelt. We gaan prototypes maken en testen en je leert werken en denken vanuit de methode van design thinking. Een methode die vertrekt vanuit empathie en met gebruik van creativiteit in korte tijd leidt tot prototypes en testen. Doen!

In deze workshop ga je aan de slag met de zogenaamde methode van design thinking.

Je leert hoe je actief kunt testen of je daadwerkelijk weet wat jouw klanten / gebruikers en / of betalers denken, vinden, doen en voelen. Omdat wat we doen niet altijd hetzelfde is als wat we zeggen, vinden en voelen is dat best lastig. Op basis van een zelf geformuleerde ontwerpvraag gaan we vervolgens aan de slag met creatief denken. Je leert hoe je kunt divergeren (heel veel ideeën bedenken) en convergeren (kiezen). Tijdens de workshop maak je een prototype van je beste idee. Een prototype biedt de ander de gelegenheid om interactie te hebben met je idee, varianten te bedenken en feedback te geven. Een prototype is daarom vele malen meer waard dan een idee. Tijdens de workshop leer je hoe je op een veilige manier maar in hoog tempo kunt leren van je prototype. Design thinking is een zogenaamde iteratieve methode. Dat betekent dat je begint zonder dat je precies weet wat je doet of wat je doel is. Doen is in deze methode de krachtigste manier van denken. De ambitie van deze workshop is dat je de methode zelf kunt toepassen en dat je een prototype mee kunt nemen om te testen in je eigen bedrijf.

Opgeven

Deze sessie is ook toegankelijk voor ondernemers buiten de OndernemersFabriek. De kosten voor deelname bedragen € 50,- exclusief BTW.

Opgeven kan via: emmen@ondernemersfabriekdrenthe.nl onder vermelding van “Design Thinking”.

  • Data: 22Juni 2018
  • Tijd: 13:00 – 16:00
  • Locatie: OndernemersFabriek Hoogeveen