• 07Feb
  • Ondernemers Fabriek Emmen

Workshop presenteren 1

Presenteren – Pitchtraining

Achterhaal je verhaal Tijdens de eerste sessie gaan we opzoek naar het verhaal achter je onderneming. Welke route heb je gevolgd? Welke keuzes heb je gemaakt? Waarom ben je eigenlijk een ondernemer? Deze en tal van andere vragen worden uitgediept op zo het materiaal te verzamelen dat jou onderscheidt van anderen. Deze elementen vormen later de basis van je pitch.

De ruggengraat van jouw presentatie

Een goede pitch is de ruggengraat van jouw presentatie. Het stelt je in staat om jouw verhaal kort en krachtig binnen een paar minuten uit te dragen aan jouw publiek. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de hoofdzaken van de bijzaken weet te scheiden. Tijdens de pitchtraining leer je hoe je dit op een heldere manier kan doen. Je bent na de workshop in staat om de kern van jouw verhaal er uit te pikken en deze kern op een heldere en aantrekkelijke manier aan jouw publiek te presenteren!

Zelfs wanneer je geen pitch hoeft te geven, heeft een pitchtraining een grote meerwaarde als het gaat om het verbeteren van je presentatievaardigheden. De basis van een sterke presentatie ligt namelijk ten grondslag bij de pitchtraining. Alle keuzes die je tijdens een presentatie van een half uur maakt, maak je namelijk ook in een pitch van slechts enkele minuten. Een pitch dwingt je om je te focussen op je doel en je publiek; je wordt gedwongen om de kern te pakken.

Het opwekken van een krachtige indruk

De perfecte indruk opwekken tijdens je pitch is een combinatie van inhoud, verrassing en sympathie. Je leert de kern van je verhaal Tijdens de pitchtraining leer je deze elementen dan ook toe te passen in een relatief kort verhaal. Je krijgt naast inzicht in korte verhalen ook veel inzicht in je eigen overtuigingen.

Er is geen beter visitekaartje dan een perfecte pitch! Van een krachtige elevator pitch tot een overtuigende sales pitch; na deze workshop ben je in staat om jouw verhaal kort en krachtig uit te dragen.

De workshops Presenteren I en 2 sluiten op elkaar aan, maar zijn ook afzonderlijk te volgen.

Opgeven

Deze sessie is ook toegankelijk voor ondernemers buiten de OndernemersFabriek. De kosten voor deelname bedragen € 50,- exclusief BTW.
Opgeven kan via emmen@ondernemersfabriekdrenthe.nl onder vermelding van “Presenteren I”.
Tijdens de sessie worden foto’s gemaakt en gedeeld op social media. Heb je hier bezwaar tegen? Laat het ons van te voren even weten, dan kunnen we er rekening mee houden.

  • Data: 07 Februari 2019
  • Tijd: 13:00 – 17:00
  • Locatie: OndernemersFabriek Emmen