• 26Sep
  • Kennispoort, Emmen

YBA FOR STUDENTS

YBA Students

Het doel van de YBA For Students is om studenten (of al bestaande bedrijven) die een gaaf idee hebben te koppelen aan studenten die graag willen ondernemen. De studenten gaan een week lang aan de slag om de transitie te maken van een gaaf idee naar daadwerkelijk een kansrijk businessmodel. Tijdens de week van de YBA For Students krijgen de studenten door middel van masterclasses, workshops, coaches en experts krijgen alle competenties in huis om de transitie te maken van een ‘gaaf idee’ naar daadwerkelijk een kansrijk ‘businessmodel’. De Young Business Award Foundation zal in drie meest kansrijke startups/ bedrijven een investering doen van 500, 1000 en 1500 euro.

Na één week hard werken hebben de studenten een transitie gemaakt een gaaf idee naar daadwerkelijk een kansrijk businessmodel. Tijdens de finale van de YBA For Students pitchen de studenten in zestig seconden hun businessmodel voor een investering van 500, 1000 en 1500 euro!

YBA FOR STUDENTS 2017

De startupbootcamp loopt van maandag 18 september tot en met vrijdag 22 september 2017. De week staat in het teken van een nieuwe manier van denken, vanuit een lean- startup, waarbij de beste specialisten (van Rotterdam tot Groningen) uit het bedrijfsleven ingezet worden om masterclasses en workshops te verzorgen. Het Business model canvas, effectuation, design thinking, customer development, playing lean, hyper growth, maar ook zaken als patenten, pitch training en preventie intellectueel eigendom zullen de revue passeren. Als u als bezoeker op dinsdag 26 september aanwezig wilt zijn tijdens de finale moet u zich aanmelden voor de Finale van de YBA For Students!

FINALE YBA FOR STUDENTS 2016

Tijdens de finale van de YBA For Students (zie onderstaande film voor een sfeerimpressie van de finale YBA For Students 2016) heeft een zestal finalisten zijn of haar bedrijfsidee gepitcht op het podium van de YBA For Students. Tijdens de finale op dinsdag 29 november (inloop 19:00) heeft de kritische jury de nummer een, twee en drie bekend gemaakt. De winnaars heeft vervolgens een investering van de stichting Young Business Award ontvangen ter waarde van 1500 (voor de winnaar), 1000 (tweedeplaats) en 500 euro (derdeplaats) ontvangen om hun bedrijf direct een kickstart te geven.

De finale van de tweede editie van de YBA For Students was op dinsdag 29 november 2016 bij het Kennispoort Drenthe. In het Kennispoort Drenthe zagen zo’n 150 bezoekers hoe het bedrijf ‘Horse Place to Be’ een investering van 1500 euro won!