Bouwbedrijf Broekman is het duurzaamste bedrijf van Drenthe

11/03/2019

Bouwbedrijf Broekman uit Nijensleek is verkozen tot Het Duurzaamste Bedrijf van Drenthe. Dit werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt in het Provinciehuis te Assen tijdens het Duurzaam Drenthe Event.

Voor de 7e keer op rij werd dit event georganiseerd. Het Duurzaam Drenthe Event is een inspirerende middag vol met workshops en gastsprekers op het gebied van duurzaamheid. Deze editie waren Volkert Engelsman en Sacha de Boer te gast. Beide sprekers gaven lezingen over het thema duurzaamheid waarbij Sacha de boer een indrukwekkende presentatie gaf aan de hand van prachtige foto’s. Hiermee liet zij de noodzaak zien om meer dan ooit met z’n allen te werken aan duurzaamheid. Naast dit middagvullend programma wordt er ook altijd een verkiezing gehouden. Het duurzaamste bedrijf van Drenthe.

Verkiezingen

Dit jaar werd Bouwbedrijf Broekman uit Nijensleek benoemd tot Duurzaamste bedrijf van Drenthe. Broekman is gespecialiseerd in energiezuinig en energieneutraal bouwen. Het bedrijf is gekozen omdat het energieneutrale koloniewoningen bouwt in Frederiksoord en Wilhelminaoord.Bouwbedrijf Broekman liet de twee andere genomineerden, Cumapol en Landbouwbedrijf De Jong en Bos, achter zich.

Ook werd er naast de prijs van de vakjury ook een publieksprijs uitgereikt. Die ging naar akkerbouwbedrijf De Jong in Odoorn.