Businessversneller om te groeien

Als ondernemer heb je bij de groei van je bedrijf vele bordjes hoog te houden. Om te zorgen dat je vernieuwing een daadwerkelijk succes wordt, bieden wij de Businessversneller. De vernieuwing binnen je bedrijf wordt projectgericht opgepakt en geheel toegespitst op jouw vernieuwing. Wij leveren de expertise en zorgen voor de begeleiding. Na afloop heb je twee concrete groeikansen: één waar je direct wat aan hebt en een andere voor de middellange termijn.

Met de Rabobank Businessversneller verdiep je in zes praktische bijeenkomsten je vaardigheden als ondernemer én breng je versnelling aan in je eigen organisatie. Je leert omgaan met de eisen die deze tijd stelt aan je strategie, marktbenadering en organisatie. Je gebruikt tools als het Business Model Canvas, het Waarde Propositie Canvas en andere gereedschappen die je snel inzicht en overzicht geven.

Ondernemers leren het snelst van elkaar
Je gaat aan de slag in nauwe samenwerking met collega-ondernemers. Door te spiegelen en te horen over hun ervaringen geef je je eigen plannen extra lading. Ook leer je veel van hun feedback. Natuurlijk betrekken we ook klanten in het proces, zodat de plannen een echte voedingsbodem hebben en direct in de praktijk worden getest en gecheckt. De Rabobank Businessversneller komt tegemoet aan de behoefte om te bouwen aan plannen die werken. Samen met collega-ondernemers ga je een enthousiast en uniek traject beleven.

Aanpak
De Rabobank Businessversneller is vooral zeer praktisch ingericht. Je gaat stapsgewijs aan je eigen versnellingsplan werken, hierbij continu uitgedaagd en gesteund door je collega-ondernemers uit de groep. Leren door te doen met maximale inzet van de collega’s op de zaak. In de eerste drie bijeenkomsten focussen we ons op de analyse en brengen we kansen in kaart. Daarna kiezen we de beste kans en deze werken we uit in de volgende drie workshops. De ene keer werk je plenair, de andere keer in kleinere groepen. Hierdoor kun je snel met collega’s en je begeleiders van gedachten wisselen en maak je gebruik van de aanwezige kennis bij de andere ondernemers.

Programma
Het programma bestaat uit zes sessies van 10:00 tot 16:00 uur (maaltijd inbegrepen). Het begint met een plenaire aftrap en wordt de laatste dag afgesloten met presentaties van de gekozen Businessversnellers.
Module 1: De Levenslijn van een bedrijf
Module 2: Het huidige Business Model in kaart
Module 3: De aantrekkelijkheid van het aanbod
Module 4: Keuze voor de Businessversneller
Module 5: Innoveren en vernieuwen
Module 6: Realiseren en doen

Voor wie?
De Businessversneller is er voor ondernemers met personeelsleden die willen groeien en werken aan hun bedrijf.

Interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met Bianca Grote Beverborg, tel. 06-46 88 20 29 of met je accountmanager van de lokale Rabobank.